Orrefors

Orrefors har siden 1898 vært forankret i en skandinavisk designtradisjon preget av tidløs estetikk, innovativt håndverk og holdbar kvalitet. Orrefors tilbyr premiumprodukter designet av anerkjente formgivere for et designinteressert publikum. Glass og form står alltid i fokus, med enkelhet, funksjon og eleganse.

Nyheter

Orrefors er et av Sveriges mest ikoniske glassverk, kjent over hele verden for sin kombinasjon av håndverk, design og tidløs eleganse. Gjennom årene har mange serier fra Orrefors blitt ettertraktede samleobjekter – ikke bare for sin estetiske verdi, men også for sin historie og det mesterlige håndverket bak hver del. Klassiske serier som Erik, Intermezzo og Carat har blitt spesielt populære blant samlere, takket være sitt unike design og sin høye kvalitet. Å samle på Orrefors er å samle på en bit av svensk designhistorie – og hvert glass, hver skål eller vase forteller sin egen historie. Oppdag årets nyheter nedenfor.

Intermezzo

Orrefors’ håndverkere i Småland og Erika Lagerbielke har lenge hatt et felles mål om å fylle Intermezzos karakteristiske boble med gullpigment (i stedet for den tradisjonelle blå fargen). Som de perfeksjonistene de er, har det tatt sin tid – men resultatet har definitivt vært verdt ventetiden. Innekapslet i det krystallklare glasset finnes nå en matt dråpe som skimrer som gull. Passende nok sammenfaller lanseringen av Intermezzo Gold med ikke mindre enn tre Orrefors-jubileer: 125 år i Sverige, 100 år i USA og 40 år med samarbeid med Erika Lagerbielke.

Carat

Carat er serien som med sin asymmetrisk sliping speiler den moderne samtiden like mye som nordisk romantikk.
Lena Bergström har fornyet den slipte krystallen og skapt en serie utrolig dekorative interiørdetaljer som tilfører glans og eleganse til hjemmet ditt.

Orrefors

Orreforsglasverk ble grunnlagt i 1898 på samme sted som man siden 1726 har drevet jernverk. Samme år som glassverket ble grunnlagt, ble det bygget en hytte for produksjon av teknisk, medisinsk, servise- og husholdningsglass for å utnytte avkapp og arbeidskraft. Glasset erstattet nå den mindre lønnsomme jernverksdriften.

I 1913 ble konsul Johan Ekman fra Göteborg ny eier av Orrefors glassverk. Han ansatte Albert Ahlin som sjef for glassverket, og nå startet en ny æra. I 1914 begynte Orrefors med krystallproduksjon, og i tillegg til sliping etter innkjøpte mønstre og prøver, ble det også produsert kunstglass i overfang med etset dekor. Den nye ledelsen innså imidlertid snart at det trengtes kunstnere til virksomheten, og i 1916 ble Simon Gate ansatt, og ett år senere kom Edward Hald.

Samme år gjorde Gate og Hald sine første forsiktige forsøk med figurgravering. De eksperimenterte også med den nye innovative graalglasteknikken som ble utviklet på Orrefors av glassblåsermesteren Knut Bergqvist. De store suksessene kom noen år senere ved Göteborgsutstillingen 1923 og spesielt ved Parisutstillingen 1925. Det tynne graverte glasset vakte omverdenens beundring, og både Orrefors og kunstnerne selv ble tildelt prisen Grand Prix.

Orrefors