Morsø
Mer enn bare en grill
Morsø gir deg mange muligheter til å forlenge utendørssesongen og la den vare hele året. Du kan absolutt grille om vinteren, og flere av våre Forno-produkter kombinerer matlaging og stemningsskaping ved at de kan brukes både som grill og peis. Kvaliteten er høy og den samme for alle, uansett hvilken favoritt som passer dine behov.
)
Ekte italiensk pizza i Morsø Forno utendørsovn
Morsø Forno utendørsovn er perfekt for å lage deilige pizzaer i ekte italiensk stil og bake dem i en ekte vedfyrt utendørsovn.
Og det er verken vanskelig eller tidkrevende.
Nikolais pizzadeig
Porsjoner: 4 personer.
Pizzadeig:
1 kg tipo 0 eller tipo 00
650 ml vann
2 gram gjær
30 gram salt
Fremgangsmåte:
Melet er nøkkelen til å lage den perfekte pizzadeigen. Du kan bruke tipo 0 eller tipo 00. Det viktige her er proteinprosenten, som bør være 12,5 % eller høyere. Det er proteinprosenten som gir en sterk glutenstruktur.
Ha vann og salt i en bolle og rør godt. Tilsett 30 % av melet og rør til alt melet er oppløst. Tilsett gjær og resten av melet. Elt deigen i bollen til alt melet er absorbert, og vend deretter deigen ut på bordet. Elt deigen i 10–15 minutter til den er smidig og sterk. Kjernetemperaturen skal være mellom 23 og 26 grader.
Dekk deigen med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den hvile i 2 timer. Del deigen i 6 porsjoner og rull dem til små baller. Legg ballene i en plastboks som er stor nok til at de ikke berører hverandre. Dekk til og la deigen heve i 24 timer ved 16–18 grader – i et kjølig rom. Press ut pizzaen med hendene – ikke bruk en kjevle!
Bruk durumhvete til å strø på bordet når du lager pizzaene. Trykk med fingrene slik at du får en 2 cm bred kant rundt. Snu pizzaen og gjenta prosessen 4 ganger. Pizzaen skal nå være 20–25 cm i diameter. Strekk ut pizzaen hele veien rundt til den er 35–40 cm i diameter.
Legg på toppingen. Strø litt durumhvete på pizzaspaden og skyv den forsiktig under pizzaen. Plasser pizzaen midt i Forno og stek i 1–1 ½ minutt.
)
)
)
)
)
)
Utvalgte tilbehør
Røyking i din Forno
Tilbered kjøttet ditt med røyk i grillen/utendørsovnen. Høres det eksotisk ut? Det trenger ikke være vanskelig å komme i gang med røyking av kjøtt. Alt du trenger er kjøttet, røkeved og en grill/utendørsovn der røyken kan forsegles med kjøttet. For å gjøre det enda enklere for deg å komme i gang, har vi laget en liten røyke-guide med tips og triks for å røyke kjøtt på grillen din.
)
)
)
)
Historie
Siden 1853 har Morsø, gjennom design, innovasjon og håndverk, vært synonymt med den varme og solide rammen som vi kaller vårt hjem. De samme verdiene er alltid kjernen i nye produkter som er utformet for å skape utendørsomgivelser og opplevelser for mennesker, ved å fint kombinere den unike Morsø-historien med moderne, visionær design og materialvalg.
)
)
)
)
)
)
Morsø
1853 grunnla N.A. Christensen Morsø Jernstøberi på den danske øya Mors i Limfjorden. I 1915 ble han kongelig hoffleverandør da de installerte de første Morsø-kakkelovnene på Amalienborg i København.
Hos oss på Bagaren og Kokken finner du et bredt utvalg av produkter fra Morsø.
)