Morsø

Mer enn bare en grill

Morsø gir deg mange muligheter til å forlenge utendørssesongen og la den vare hele året. Du kan absolutt grille om vinteren, og flere av våre Forno-produkter kombinerer matlaging og stemningsskaping ved at de kan brukes både som grill og peis. Kvaliteten er høy og den samme for alle, uansett hvilken favoritt som passer dine behov.

Ekte italiensk pizza i Morsø Forno utendørsovn

Morsø Forno utendørsovn er perfekt for å lage deilige pizzaer i ekte italiensk stil og bake dem i en ekte vedfyrt utendørsovn.
Og det er verken vanskelig eller tidkrevende.

Nikolais pizzadeig

Porsjoner: 4 personer.

Pizzadeig:

  • 1 kg tipo 0 eller tipo 00

  • 650 ml vann

  • 2 gram gjær

  • 30 gram salt

Fremgangsmåte:

  1. Melet er nøkkelen til å lage den perfekte pizzadeigen. Du kan bruke tipo 0 eller tipo 00. Det viktige her er proteinprosenten, som bør være 12,5 % eller høyere. Det er proteinprosenten som gir en sterk glutenstruktur.

  2. Ha vann og salt i en bolle og rør godt. Tilsett 30 % av melet og rør til alt melet er oppløst. Tilsett gjær og resten av melet. Elt deigen i bollen til alt melet er absorbert, og vend deretter deigen ut på bordet. Elt deigen i 10–15 minutter til den er smidig og sterk. Kjernetemperaturen skal være mellom 23 og 26 grader.

  3. Dekk deigen med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den hvile i 2 timer. Del deigen i 6 porsjoner og rull dem til små baller. Legg ballene i en plastboks som er stor nok til at de ikke berører hverandre. Dekk til og la deigen heve i 24 timer ved 16–18 grader – i et kjølig rom. Press ut pizzaen med hendene – ikke bruk en kjevle!

  4. Bruk durumhvete til å strø på bordet når du lager pizzaene. Trykk med fingrene slik at du får en 2 cm bred kant rundt. Snu pizzaen og gjenta prosessen 4 ganger. Pizzaen skal nå være 20–25 cm i diameter. Strekk ut pizzaen hele veien rundt til den er 35–40 cm i diameter.

  5. Legg på toppingen. Strø litt durumhvete på pizzaspaden og skyv den forsiktig under pizzaen. Plasser pizzaen midt i Forno og stek i 1–1 ½ minutt.

Utvalgte tilbehør

Røyking i din Forno

Tilbered kjøttet ditt med røyk i grillen/utendørsovnen. Høres det eksotisk ut? Det trenger ikke være vanskelig å komme i gang med røyking av kjøtt. Alt du trenger er kjøttet, røkeved og en grill/utendørsovn der røyken kan forsegles med kjøttet. For å gjøre det enda enklere for deg å komme i gang, har vi laget en liten røyke-guide med tips og triks for å røyke kjøtt på grillen din.

Historie

Siden 1853 har Morsø, gjennom design, innovasjon og håndverk, vært synonymt med den varme og solide rammen som vi kaller vårt hjem. De samme verdiene er alltid kjernen i nye produkter som er utformet for å skape utendørsomgivelser og opplevelser for mennesker, ved å fint kombinere den unike Morsø-historien med moderne, visionær design og materialvalg.

Morsø

1853 grunnla N.A. Christensen Morsø Jernstøberi på den danske øya Mors i Limfjorden. I 1915 ble han kongelig hoffleverandør da de installerte de første Morsø-kakkelovnene på Amalienborg i København.

Hos oss på Bagaren og Kokken finner du et bredt utvalg av produkter fra Morsø.

Morsø