

TRE SERIER Å KJENNE TIL
Lodge Classic - Prisgunstig, en bra serie å starte med
Nybegynner - Serien Lodge Classic er for deg som føler deg relativt ny til bruk av støpejernspanner.
For dem som jobber ved Lodges hovedkontor, er det bare en kort spasertur til South Pittsburg Factory Store. Det betyr at de enkelt kan ta med seg hjem de Lodge-produktene de er nysgjerrige på å teste. Da personalet ble spurt om sine egne favorittkjøp fra Lodge, viste det seg – kanskje ikke så overraskende – at det nettopp var en velprøvd klassiker som ble utpekt som det ultimate “must-have” på kjøkkenet.
)
)
Chef Collection - For deg som har erfaring med støpejernspanner
Erfaren - En kokkinspirert serie av kjøkkenredskaper i støpejern. Her smelter Lodge mange års erfaring
sammen med moderne design – alt for å heve din matlagingsopplevelse i hverdagen.
Få de flotte grillstripene – uten grill
Du trenger ikke fyre opp grillen for å få lekre grillmerker – alt du trenger er en grillpanne. Chef Collections vendbare grillpanne har hevede grillriller som gir maten en fin stekeskorpe, akkurat som grillristen på utegrillen.
Unngå full varme – og bruk riktig olje
Husk at du ikke trenger å skru opp varmen til maks for å få grillsmak på komfyren. Støpejern holder på varmen svært godt. Så lenge du har forvarmet pannen, får du en perfekt stekeflate hver gang. Blir den for varm, kan maten sette seg fast og gjøre matlagingen vanskeligere. Alle kokeplater er forskjellige, men et sted mellom middels og høy varme pleier å være nok for de fleste støpejernspanner. Og ikke glem å smøre inn overflaten med en olje som tåler høy temperatur – for eksempel rapsolje. Den tåler varmen godt og bør ikke sette i gang brannalarmen.
)
)
Blacklock - Premiumkolleksjon med mange fordeler
Proff - Møt Blacklock, Lodges premiumserie av kokekar i støpejern.
I 2019 introduserte Lodge sin Blacklock-serie. Blacklock er resultatet av flere års forskning for å utvikle et produkt som løser noen av de vanligste problemene vi møter når vi bruker kokekar i støpejern. Slik har Lodge gått frem, vi tar det steg for steg:
1. Støper tynt for å lage lettvektsjern.
Blacklock har en vektreduksjon på opptil 25% og er nyoppfunnet for enkelt å kunne løftes, bæres og håndteres.
2. Smart design for økt komfort
Håndtakene på Blacklock-produkter er utformet med et stilrent V-utskjæring i midten av håndtaket, noe som reduserer mengden jern i håndtaket slik at luft kan strømme og holde det kjøligere lenger. Assistanshåndtakene og stekepannene med doble håndtak i Blacklock-serien er alle hevet med mer plass til hånden. Dette gir også god kontroll.
3. Trippelinbrenning™ for en naturlig nonstick-funksjon
Med Blacklock har de brent inn tre ganger slik at kokekarene får naturlige nonstick-egenskaper, eksepsjonell smak og en forenklet rengjøring.
)
)
Utvalgte produkter
DIN BEGYNNERGUIDE TIL BRUK AV STØPEJERN
Vi vet – noen ganger får støpejern et dårlig rykte for å være komplisert. Alle har en mening om den
"riktige måten" å ta vare på stekepannen sin og det kan føles overveldende når du er "ny". Men vi tror det
er mange måter å få støpejern til å fungere for deg. Følg noen av våre beste tips, og du vil mestre kunsten
å lage mat i støpejern på kort tid.
Innbrenningen
Lodges kjøkkenredskap er innbrent og klar til bruk. I støperiet deres legger de et lag med soyabasert vegetabilsk olje på kokekaret og baker det ved høy temperatur.
Matlagingen
Du kan bruke støpejern på hvilken som helst varmekilde. Men uansett hvor du lager mat, vil støpejern varmes opp annerledes enn din vanlige nonstick-panne - og det er en god ting. En vanlig feil? Tilberedning ved for høy temperatur. Støpejern holder på varmen som ingen andre kokekar, så du trenger ikke skru opp temperaturen for å steke det perfekte egget eller for å steke biffen. Alle har forskjellige koketopper, men vi anbefaler å starte med middels varme og jobbe deg opp derfra. Vær tålmodig, ta deg tid til å forvarme redskapet ditt, enten det er en stekepanne, grillpanne eller gryte, og ikke vær redd for å justere temperaturen under tilberedningsprosessen.
Vedlikehold
Slik tar du vare på dine støpejernspanner i tre steg.
Steg 1 - Vask: Vask kokekarene i støpejern for hånd. Du kan bruke en liten mengde såpe. Bruk eventuelt en panneskrape for fastsittende mat. For matrester som sitter veldig hardt, kan du koke litt vann i 3-5 minutter og deretter bruke skrapen når pannen er avkjølt.
Steg 2 - Tørk: Tørk umiddelbart og grundig med en lofri klut eller med tørkepapir. Hvis du ser noen svarte rester på håndkleet, er dette helt normalt og er bare på grunn av krydderet.
Steg 3 – Olje inn: Gni et veldig tynt lag med matolje eller krydderspray på overflaten av pannen. Bruk tørkepapir til å tørke av overflaten til det ikke lenger er igjen olje.
)
)
RECEPT - REKE-TACOS
Deilig reketaco
Nivå: Nybegynner
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 25 minutter
Porsjoner: 4-6
Tacofyll
650-700 g kjempereker/scampi, skrellet og renset
2 ss majones
1 ss av favorittfiskkrydderet ditt
1 avokado, skivet
8 tacolefser
Hakket koriander
ca. 1 dl pico de gallo
Aioli
½ dl majones
1 ss olivenolje
1 ts sennep
¼ avokado i terninger
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts limejuice
1/2 ts av ditt favoritt all-round fiskekrydder

Gjør slik
Tørk rekene med tørkepapir. Bland med majones og fiskekrydder. Dekk til og avkjøl i kjøleskap til det er på tide å grille dem.
Tilbered aioli: Tilsett majones, sennep, olivenolje, avokado i terninger, hvitløk, limejuice og salt med en visp eller stavmikser. Miks til blandingen er jevn og har en jevn farge.
Når rekene er marinert, forbereder du dem til grilling med to spyd. Tre ett spyd gjennom rekene nær halen og et annet gjennom den fetere delen av reken.
Forvarm en dobbel-brenner grillpanne med grillribbe vendt opp og på middels varme, ca 5 minutter. Olje grillpannen rett før du tilsetter rekene. Stek rekene i 2-3 minutter på hver side. Sørg for at rekene får full kontakt med de varme støpejernsgrillristene.
Mens rekene steker i grillpannen, kan du olje avokadoen og strø litt salt over. Grill i ett minutt og fjern fra varmen.
Fjern rekene fra grillpannen og ta av spydene. Pakk tacolefsene inn i aluminiumsfolie og varm dem på grillpannen.
Topp tacoen med pico, grillet avokado, reker og aioli, og pynt deretter med koriander og jalapeño (hvis ønskelig).
TILVERKNING I 125 ÅR
Et støperi som bryr seg om sitt fotavtrykk
"På Lodge tar vi vårt ansvar for miljøet på stort alvor. Vi er dypt forankret i South Pittsburg, Tennessee,"
der vårt selskap ble fødtog der vi finnes fortsatt i dag. Å handle i vårt miljøs og vårt nærområdes beste
interesse er hvordan vi beskytter våre røtter ogåterinvesterer i vår fremtid. Som et familieeid selskap i
Femte generasjonen er vi fast bestemt på å gjøre det rette for våre"ansatte og vårt samfunn."

Lodge tar vare på skrot
De blander støpejern, resirkulert stål, legeringer og støpegods fra vårt støperi for å skape det smeltede jernet som deres kulturarvskokekar er laget av. Ved å bruke resirkulert stål og kassert støpegods holder de materialer unna deponiene. I 2021 kjøpte Lodge inn 9 076 tonn resirkulert stål, eller sliterstål, og smeltet om 33 370 tonn defekt støpegods, noe som gjør at materialet kan være i bruk i generasjoner.

Gjenbrukes om og om igjen
Sand er en stor del av produksjonsprosessen. I 1996 samarbeidet de med Tennessee Department of Environment and Conservation's Division of Solid Waste for å utvikle en policy for gjenbruk av ikke-farlig støpesand. Siden den gang har de gjenbrukt brukt sand til byggeprosjekter på deres campus og i samfunnet, inkludert en baseballbane for lokale barn. I løpet av 2021 gjenbrukte Lodge omtrent 1 000 kubikkmeter sand for å bruke den i ulike prosjekter rundt sitt campus.

Gjenbruk av krydderolje
Et av de siste stegene i produksjonsprosessen er å brenne inn kjøkkenredskapene. I fjor gjenbrukte de 15,9 tonn innbrenningsolje. I stedet for å kvitte seg med overflødig olje gjenbrukes den av andre selskaper for å lage produktene deres. Faktisk brukes en stor del av oljen som Lodge gir bort i hundemat og sminke.
Lodge
Oppdag Lodge og deres panners utrolige overlevelseinstinkt her på Bakeren og Kokken.
Lodge ble grunnlagt i 1896, men da under navnet The Blacklock Foundry, etter grunnleggeren Joseph Lodge's nære venn. The Blacklock Foundry hadde stor fremgang med sine støpejernsprodukter helt til de brann ned i 1910. Bare tre måneder senere, noen kvartaler unna, gjenopplivet de firmaet men nå under navnet Lodge Manufacturing Company.
Joseph Lodge har skapt en arv av høykvalitative produkter som har overlevd alt fra den store depresjonen til to verdenskrig, og som høyst sannsynlig vil overleve minst like lenge til.
Lodge har blitt den ledende produsenten av slitesterke støpejernprodukter og ligger alltid i topp med sine smarte og innovativa løsninger.
For et kjøkken fylt med tidløse og i prinsipp udødelige produkter er Lodge et utmerket valg.
Vi på Bakeren & Kokken har et stort sortiment av produkter fra Lodge.
