
Yoghurtpannekaker
4
porsjoner
med blåbær og mandelmelspanert banan over åpen ild!
Å lage pannekaker med yoghurt i stedet for melk gjør dem litt mer mettende og dessuten, behøver du ikke å tilsette sukker!
Du trenger
2 egg
2 dl hvetemel
4 dl fruktyoghurt
1 ts bakepulver
1 teskje salt
1,5 dl blåbær
2 bananer
Ca 1 dl mandelmel
Lønnsirup
Smør til steking
Gjør dette FØR du går ut:
Bland alle de tørre ingrediensene - unntatt mandelmelet.
Knus eggene oppi en annen bolle og hell i yoghurten + 0,5 dl vann + 0,5 dl blåbær og bland godt.
Legg tørrvarene lagvis og bland dem til du får en jevn røre. Hell røren oppi en matermos.
Skrell og del bananene på midten og deretter en gang til på midten, slik at du får 4 halvdeler. Ha mandelmelet i bunnen av en lukkbar krukke og legg bananene med flat side ned.
Bland blåbærene du har igjen med litt sukker og ha dem i en annen tett, lukkbar boks.
Gjør dette når dere er ute på tur:
Varm opp stekepannen skikkelig. La gjerne barna putte en pinne på bålet eller få være med og plukke ut små pinner.
Tilsett rikelig med smør og stek pannekakene i små "amerikanske pannekake"-størrelser.
Ta på rikelig med smør. Legg bananene med flat side ned og la mandelmelet bli litt ristet. Hell over litt sirup og snu bananene raskt.
Server pannekakene med bananene, litt blåbær og så litt lønnesirup på toppen. Utsøkt, kjempegodt og ganske enkelt!