Västafrikansk jollof rice med scampi

Vestafrikansk jollof rice med scampi

Du trenger:

  • 3 ss kokosnøttolje

  • 1 rødløk, hakket

  • 1/2 dl finhakket purreløk

  • 2 laurbærblader

  • 2 fedd hvitløk, presset

  • 2 ss tomatpuré

  • 2 dl hakkede tomater (ca. 2 store tomater)

  • 2 dl kokosmelk

  • 3 dl kyllingbuljong

  • 1 ts coconut aminos

  • 1 ts revet fersk ingefær

  • 3 vårløk, finskåret

  • 1 ts havsalt

  • ½ ts knuste røde pepperkorn

  • 1,5 dl basmatiris, skyllet til vannet er klart

  • 1 dl gulrøtter, skåret i terninger (ca. 2 små gulrøtter)

  • 225 g haricots verts

  • 225 g scampi skrelt og renset

  • Stekte kokebananer (til topping)

Slik gjør du:

  1. Varm kokosoljen i en middels stor kjele med tett lokk på middels varme.

  2. Tilsett rødløk, purreløk og laurbærblad. Stek under omrøring til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter.

  3. Tilsett de pressede hvitløksfeddene og stek i ytterligere 30 sekunder.

  4. Tilsett tomatpuré og tomater, og stek til tomatpuréen er karamellisert i ca. 4 minutter.

  5. Tilsett kokosmelk, kyllingbuljong, coconut aminos, ingefær, vårløk, salt og knuste røde pepperkorn. La det koke opp.

  6. Tilsett basmatirisen og rør rundt for å blande godt.

  7. Senk varmen og la det småkoke under lokk i 10 minutter.

  8. Tilsett gulrøtter og haricots verts. Bland godt og la det småkoke i ytterligere 5 minutter.

  9. Tilsett scampi eller reker og la det småkoke i ca. 2-3 minutter til de er rosa og gjennomstekte.

  10. Ta av varmen og la det hvile tildekket i 10 minutter.

  11. Bruk en gaffel til å lufte risen. Server, og topp gjerne med friterte kokebananer for en ekstra smaksboost!

  12. Ved å tilsette scampiene mot slutten av tilberedningen unngår du overkoking og beholder saftigheten og smaken.