)
Vestafrikansk jollof rice med scampi
Du trenger:
3 ss kokosnøttolje
1 rødløk, hakket
1/2 dl finhakket purreløk
2 laurbærblader
2 fedd hvitløk, presset
2 ss tomatpuré
2 dl hakkede tomater (ca. 2 store tomater)
2 dl kokosmelk
3 dl kyllingbuljong
1 ts coconut aminos
1 ts revet fersk ingefær
3 vårløk, finskåret
1 ts havsalt
½ ts knuste røde pepperkorn
1,5 dl basmatiris, skyllet til vannet er klart
1 dl gulrøtter, skåret i terninger (ca. 2 små gulrøtter)
225 g haricots verts
225 g scampi skrelt og renset
Stekte kokebananer (til topping)
Slik gjør du:
Varm kokosoljen i en middels stor kjele med tett lokk på middels varme.
Tilsett rødløk, purreløk og laurbærblad. Stek under omrøring til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
Tilsett de pressede hvitløksfeddene og stek i ytterligere 30 sekunder.
Tilsett tomatpuré og tomater, og stek til tomatpuréen er karamellisert i ca. 4 minutter.
Tilsett kokosmelk, kyllingbuljong, coconut aminos, ingefær, vårløk, salt og knuste røde pepperkorn. La det koke opp.
Tilsett basmatirisen og rør rundt for å blande godt.
Senk varmen og la det småkoke under lokk i 10 minutter.
Tilsett gulrøtter og haricots verts. Bland godt og la det småkoke i ytterligere 5 minutter.
Tilsett scampi eller reker og la det småkoke i ca. 2-3 minutter til de er rosa og gjennomstekte.
Ta av varmen og la det hvile tildekket i 10 minutter.
Bruk en gaffel til å lufte risen. Server, og topp gjerne med friterte kokebananer for en ekstra smaksboost!
Ved å tilsette scampiene mot slutten av tilberedningen unngår du overkoking og beholder saftigheten og smaken.