)
Vafler på to måter
30 min
8
porsjoner
Her får du en oppskrift på vaffelrøre som passer til både salte og søte vafler. Matvaffelen er toppet med ruccola, ricotta, bacon og granateple, mens dessertvaffelen serveres med mascarponekrem, blåbær, pistasjnøtter og jordbær.
Vaffelrøre
Du trenger:
125 g smør
2 dl melk
2 dl vann
4½ dl mel
1 ts bakepulver
½ ts salt
2 egg
Slik gjør du:
Smelt smøret nesten helt, rør om og la det avkjøles litt.
Tilsett melk og vann, visp sammen.
Bland mel, bakepulver og salt, tilsett i røren og visp til en jevn konsistens.
Tilsett eggene og visp til røren er glatt.
Stek vaflene.
Mascarponekrem
Du trenger:
250 g mascarpone
1 dl kremfløte
1 dl melis
Skall fra 1 lime
Slik gjør du:
Finriv limeskallet.
Visp sammen mascarpone, kremfløte, melis og limeskall til en luftig krem.
Server!