Våfflor på två sätt

Vafler på to måter

30 min

8

porsjoner

Her får du en oppskrift på vaffelrøre som passer til både salte og søte vafler. Matvaffelen er toppet med ruccola, ricotta, bacon og granateple, mens dessertvaffelen serveres med mascarponekrem, blåbær, pistasjnøtter og jordbær.

Vaffelrøre

Du trenger:

  • 125 g smør

  • 2 dl melk

  • 2 dl vann

  • 4½ dl mel

  • 1 ts bakepulver

  • ½ ts salt

  • 2 egg

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret nesten helt, rør om og la det avkjøles litt.

  2. Tilsett melk og vann, visp sammen.

  3. Bland mel, bakepulver og salt, tilsett i røren og visp til en jevn konsistens.

  4. Tilsett eggene og visp til røren er glatt.

  5. Stek vaflene.

Mascarponekrem

Du trenger:

  • 250 g mascarpone

  • 1 dl kremfløte

  • 1 dl melis

  • Skall fra 1 lime

Slik gjør du:

  1. Finriv limeskallet.

  2. Visp sammen mascarpone, kremfløte, melis og limeskall til en luftig krem.

  3. Server!