Våfflor över öppen eld

Vafler over åpen ild

8

Porsjoner

Med krem, multebær og hyllebærsirup.

Du trenger: 

  • 150 g smør

  • 4 dl hvetemel

  • ½ ts salt

  • 2 ts sukker

  • 1 ts bakepulver

  • 5 dl melk

  • 2 egg

Karamelliserte multer med hylleblomstsirup

  • 300 g multer

  • 50 g vann

  • 50 g + 50 g sukker

  • Hyllebærsirup

Slik gjør du

Vafler

  1. Smelt smøret og sett til side.

  2. Bland mel, bakepulver, sukker og salt i en bolle.

  3. Tilsett halvparten av melken og visp sammen med melblandingen.

  4. Tilsett resten av melken, smør og egg og visp til en jevn masse.

  5. Hell røren i en termosflaske og stek i et godt oppvarmet vaffeljern over bålet.

  6. Smelt litt smør i vaffeljernet til den første vaffelen, gjerne slik at det blir brunt.

  7. Serveres med fløte og nykokte multer.

Karamelliserte multer med hyllebærsirup

  1. Smelt 50 g sukker i en kjele til det er gyllenbrunt.

  2. Tilsett multene først og rør forsiktig rundt.

  3. Tilsett vann og resten av sukkeret.

  4. La det koke til konsistensen blir litt tykkere.

  5. Ta den av varmen, la den avkjøles og smak til med hylleblomstsirup.