)
Vafler over åpen ild
8
Porsjoner
Med krem, multebær og hyllebærsirup.
Du trenger:
150 g smør
4 dl hvetemel
½ ts salt
2 ts sukker
1 ts bakepulver
5 dl melk
2 egg
Karamelliserte multer med hylleblomstsirup
300 g multer
50 g vann
50 g + 50 g sukker
Hyllebærsirup
Slik gjør du
Vafler
Smelt smøret og sett til side.
Bland mel, bakepulver, sukker og salt i en bolle.
Tilsett halvparten av melken og visp sammen med melblandingen.
Tilsett resten av melken, smør og egg og visp til en jevn masse.
Hell røren i en termosflaske og stek i et godt oppvarmet vaffeljern over bålet.
Smelt litt smør i vaffeljernet til den første vaffelen, gjerne slik at det blir brunt.
Serveres med fløte og nykokte multer.
Karamelliserte multer med hyllebærsirup
Smelt 50 g sukker i en kjele til det er gyllenbrunt.
Tilsett multene først og rør forsiktig rundt.
Tilsett vann og resten av sukkeret.
La det koke til konsistensen blir litt tykkere.
Ta den av varmen, la den avkjøles og smak til med hylleblomstsirup.