
Trykkokt paprika med potetpuré og gresskar- og pankocrisp
Du trenger
Trykkokt hel paprika
4 stk spisspaprika
1 stk rødløk
3 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
1 dl vann
1 ss honning
1 ss salt
1 klype chiliflakes eller svart pepper
Potetpuré
750 g melne poteter
2 fedd hvitløk
2 dl fløte
1 dl melk
15 g mykt smør
1 ts salt
1 klype svart pepper
Gresskar- og pankocrisp med persille & lime
15 g smør
1 dl panko eller brødsmuler
1 dl gresskarkjerner
1 stk lime
½ ss flaksalt
2 klyper svart pepper
3 ss persille
Slik gjør du
Trykkokt hel paprika
Vask og skjær av toppen på paprikaene, ta ut frøene.
Skrell og skjær rødløken i skiver.
Ha vann og honning i trykkokeren.
Legg rødløk i bunnen, paprika og hvitløk over.
Hell over olivenolje, strø på salt og chiliflakes.
Lukk lokket, sett på høy varme. Når trykket når nivå 1, sett timer på 6 minutter og slipp ut dampen sakte.
Ta ut paprikaene og legg på tallerkener.
Sil av marinaden og server til.
Potetpuré
Skrell poteter og hvitløk, legg i en kjele og dekk med vann.
Kok til potetene er møre, hell av vannet og press potetene med potetpresse i en bolle.
Rør inn smør, salt og pepper.
Varm fløte og melk i en kjele, hell i potetene og bland godt. Smak til med salt og pepper.
Gresskar- og pankocrisp
Finhakk persille. Riv skallet av halve limen.
Smelt smør i en stekepanne på middels varme.
Ha i gresskarkjerner og stek 2–3 min til de får farge.
Tilsett panko og rør til alt er gyllent og sprøtt.
Ta pannen av varmen, rør inn persille og limeskall.