Tryckkokad paprika med potatispuré och pumpa- och pankokrisp

Trykkokt paprika med potetpuré og gresskar- og pankocrisp

Du trenger

Trykkokt hel paprika

  • 4 stk spisspaprika

  • 1 stk rødløk

  • 3 fedd hvitløk

  • 1 dl olivenolje

  • 1 dl vann

  • 1 ss honning

  • 1 ss salt

  • 1 klype chiliflakes eller svart pepper

Potetpuré

  • 750 g melne poteter

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 dl fløte

  • 1 dl melk

  • 15 g mykt smør

  • 1 ts salt

  • 1 klype svart pepper

Gresskar- og pankocrisp med persille & lime

  • 15 g smør

  • 1 dl panko eller brødsmuler

  • 1 dl gresskarkjerner

  • 1 stk lime

  • ½ ss flaksalt

  • 2 klyper svart pepper

  • 3 ss persille

Slik gjør du

Trykkokt hel paprika

  1. Vask og skjær av toppen på paprikaene, ta ut frøene.

  2. Skrell og skjær rødløken i skiver.

  3. Ha vann og honning i trykkokeren.

  4. Legg rødløk i bunnen, paprika og hvitløk over.

  5. Hell over olivenolje, strø på salt og chiliflakes.

  6. Lukk lokket, sett på høy varme. Når trykket når nivå 1, sett timer på 6 minutter og slipp ut dampen sakte.

  7. Ta ut paprikaene og legg på tallerkener.

  8. Sil av marinaden og server til.

Potetpuré

  1. Skrell poteter og hvitløk, legg i en kjele og dekk med vann.

  2. Kok til potetene er møre, hell av vannet og press potetene med potetpresse i en bolle.

  3. Rør inn smør, salt og pepper.

  4. Varm fløte og melk i en kjele, hell i potetene og bland godt. Smak til med salt og pepper.

Gresskar- og pankocrisp

  1. Finhakk persille. Riv skallet av halve limen.

  2. Smelt smør i en stekepanne på middels varme.

  3. Ha i gresskarkjerner og stek 2–3 min til de får farge.

  4. Tilsett panko og rør til alt er gyllent og sprøtt.

  5. Ta pannen av varmen, rør inn persille og limeskall.