Torskrygg med citronpasta och honungsstekta haricots verts

Torskerygg med sitronpasta og honningstekte haricots verts

4

Portioner

Du trenger: 

Sitronpasta

  • 300 g pastaskjell

  • 6–7 dl grønnsaksbuljong

  • 10 g smør

  • 1 sjalottløk

  • 75 g parmesan

  • ¾ dl fløte

  • 1 sitron (skall og 1 ss sitronsaft)

  • Salt og vart pepper

Torsk:

  • 4–6 torskefileter

  • Fersk timian

  • Salt og svart pepper

Honningstekte haricots verts

  • 250 g haricots verts

  • 2 ss olivenolje eller smør

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss honning

  • Salt og svart pepper

Slik gjør du

Sitronpasta

  1. Riv skallet av sitronen og press ut 1 ss saft.

  2. Finhakk løken og fres den myk sammen med smør på Sauté-programmet.

  3. Hell i 6 dl buljong og start Pasta-programmet. Når buljongen koker, tilsett pastaen og sett tiden til 8 minutter.

  4. Rør av og til, og tilsett mer vann eller forleng tiden om nødvendig.

  5. Tilsett fløte, sitronskall, sitronsaft og parmesan. Rør godt og smak til med salt og pepper.

Torsk:

  1. Sett risten i høy posisjon over pastaen.

  2. Legg torskefiletene på risten, krydre med salt og pepper og legg på timian.

  3. Lukk lokket og start Crisp & Steam-programmet.

  4. Kjør i 5–10 minutter, eller til fisken er ferdig.

Honningstekte haricots verts

  1. Rens ferske bønner og forvell dem i lettsaltet vann i ca. 2 minutter.

  2. Finhakk hvitløken.

  3. Sett multicookeren på Sauté-programmet.

  4. Ha i olje og hvitløk, varm opp mens maskinen rører automatisk.

  5. Tilsett bønnene, krydre med salt og pepper.

  6. Stek på middels varme i 2–3 minutter til bønnene får farge.

  7. Ringle over honning.