
Torskerygg med sitronpasta og honningstekte haricots verts
4
Portioner
Du trenger:
Sitronpasta
300 g pastaskjell
6–7 dl grønnsaksbuljong
10 g smør
1 sjalottløk
75 g parmesan
¾ dl fløte
1 sitron (skall og 1 ss sitronsaft)
Salt og vart pepper
Torsk:
4–6 torskefileter
Fersk timian
Salt og svart pepper
Honningstekte haricots verts
250 g haricots verts
2 ss olivenolje eller smør
1 fedd hvitløk
1 ss honning
Salt og svart pepper
Slik gjør du
Sitronpasta
Riv skallet av sitronen og press ut 1 ss saft.
Finhakk løken og fres den myk sammen med smør på Sauté-programmet.
Hell i 6 dl buljong og start Pasta-programmet. Når buljongen koker, tilsett pastaen og sett tiden til 8 minutter.
Rør av og til, og tilsett mer vann eller forleng tiden om nødvendig.
Tilsett fløte, sitronskall, sitronsaft og parmesan. Rør godt og smak til med salt og pepper.
Torsk:
Sett risten i høy posisjon over pastaen.
Legg torskefiletene på risten, krydre med salt og pepper og legg på timian.
Lukk lokket og start Crisp & Steam-programmet.
Kjør i 5–10 minutter, eller til fisken er ferdig.
Honningstekte haricots verts
Rens ferske bønner og forvell dem i lettsaltet vann i ca. 2 minutter.
Finhakk hvitløken.
Sett multicookeren på Sauté-programmet.
Ha i olje og hvitløk, varm opp mens maskinen rører automatisk.
Tilsett bønnene, krydre med salt og pepper.
Stek på middels varme i 2–3 minutter til bønnene får farge.
Ringle over honning.