)
Torsk med blanquettesaus, erter, perleløk og dillolje
4
porsjoner
Fra Thomas Alcayagas "Treretters middag med sous vide"
Du trenger
Blanquettesaus med røkt ost
2,5 dl kylling- eller grønnsakskraft
(fisk-, skalldyr- eller hummerkraft kan også brukes)1 dl crème fraîche 38 %
25 g smør
1 dl kremfløte
3 eggeplommer
1 helt egg
50 g røkt ost
Erter
125 g skåldede erter
Finrevet sitronskall fra 1/4 sitron
15 g smør
Nykvernet pepper
Perleløk i dillolje
0,5 dl rapsolje
1–2 bunter dill
150 g skrellet perleløk
Torsk
4 torskefileter uten skinn, ca. 125 g hver
Salt og pepper
Slik gjør du
Blanquettesaus med røkt ost
Legg alle ingrediensene i en vakuumpose og forsegl forsiktig.
Tilbered sous vide i 20 minutter på 80 °C.
Klipp et lite hull i posen og hell innholdet over i en beholder.
Miks med stavmikser til en jevn saus.
Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.
Erter
Legg alle ingrediensene i en vakuumpose.
Tilbered sous vide i 10 minutter på 80 °C.
Perleløk i dillolje
Miks olje og dill til en grønn masse.
Sil gjennom en fin sil.
Hell halvparten av dilloljen i en vakuumpose sammen med perleløken.
Tilbered sous vide i 45 minutter på 84 °C.
Torsk
Krydre torsken med salt og pepper.
Legg i vakuumpose og forsegl.
Tilbered sous vide i 30 minutter på 48 °C.
Anretning:
Fordel erter og halvert perleløk i bunnen av en bolle. Drypp over litt ekstra dillolje. Legg torsken på toppen og pynt med litt dill og eventuelt andre urter. Server sammen med sausen. Ønskes retten som hovedrett, passer den utmerket med poteter.