Torsk med blanquettesås, ärter, pärllök och dillolja

Torsk med blanquettesaus, erter, perleløk og dillolje

4

porsjoner

Fra Thomas Alcayagas "Treretters middag med sous vide"

Du trenger

Blanquettesaus med røkt ost

  • 2,5 dl kylling- eller grønnsakskraft
    (fisk-, skalldyr- eller hummerkraft kan også brukes)

  • 1 dl crème fraîche 38 %

  • 25 g smør

  • 1 dl kremfløte

  • 3 eggeplommer

  • 1 helt egg

  • 50 g røkt ost

Erter

  • 125 g skåldede erter

  • Finrevet sitronskall fra 1/4 sitron

  • 15 g smør

  • Nykvernet pepper

Perleløk i dillolje

  • 0,5 dl rapsolje

  • 1–2 bunter dill

  • 150 g skrellet perleløk

Torsk

  • 4 torskefileter uten skinn, ca. 125 g hver

  • Salt og pepper

Slik gjør du

Blanquettesaus med røkt ost

  1. Legg alle ingrediensene i en vakuumpose og forsegl forsiktig.

  2. Tilbered sous vide i 20 minutter på 80 °C.

  3. Klipp et lite hull i posen og hell innholdet over i en beholder.

  4. Miks med stavmikser til en jevn saus.

  5. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.

Erter

  1. Legg alle ingrediensene i en vakuumpose.

  2. Tilbered sous vide i 10 minutter på 80 °C.

Perleløk i dillolje

  1. Miks olje og dill til en grønn masse.

  2. Sil gjennom en fin sil.

  3. Hell halvparten av dilloljen i en vakuumpose sammen med perleløken.

  4. Tilbered sous vide i 45 minutter på 84 °C.

Torsk

  1. Krydre torsken med salt og pepper.

  2. Legg i vakuumpose og forsegl.

  3. Tilbered sous vide i 30 minutter på 48 °C.

Anretning:
Fordel erter og halvert perleløk i bunnen av en bolle. Drypp over litt ekstra dillolje. Legg torsken på toppen og pynt med litt dill og eventuelt andre urter. Server sammen med sausen. Ønskes retten som hovedrett, passer den utmerket med poteter.