Tomatsås till pizza

Tomatsaus til pizza

45 min

4

porsjoner

Du trenger: 

  • 1 gul løk

  • 2 hvitløksfedd

  • 1/2 krukke basilikum

  • olivenolje

  • 1/2 ss fint havsalt

  • 1/2 ss rørsukker

  • 1/2 ss hvitvinseddik

  • 1/2 tsk nymalt svartpepper

  • 1 boks hele plommetomater (400 g)

Slik gjør du

  1. Hakk løken og finhakk hvitløken. Hakk basilikumen, både blad og stilk. Fres løken og hvitløken i en kasserolle med olje. Tilsett salt, sukker, hvitvinseddik og pepper. Rør rundt med en sleiv. 

  2. Tilsett basilikum og tomater. Kok opp og la det småkoke i ca 30 minutter.

  3. Miks sausen helt klumpfri. Smak til og la den koke fram til den har fått en fast konsistens.

  4. Spre et tynt lag med tomatsaus på pizzabunnene.