)
Tartar av kveite
12
personer
Serveres med eple, kvede, rømme, håndpisket rognkjeksrogn, gressløk og bjørkeolje.
Ingredienser:
3 x 200 g kveitefilet
1 dl kvedejuice
5 dl rømme (hengt i kaffefilter i kjøleskapet siden dagen før)
120 g finhakket gressløk
5 stk. banansjalottløk
1 dl maizena
2 ss finmalt havsalt
2 ss bjørkeolje
Blader av rød engsyre eller gjøksyre til garnityr
Slik gjør du:
Start med å tørrsalte kveitefiletene og legg dem på bakepapir uten plast i kjøleskapet i 4–5 timer. Da trekker fisken seg litt sammen og får en god grunnsalting.
Like før du skal ta fisken ut av kjøleskapet, hakker du tynne strimler av banansjalottløk og vender den i en bolle med maizena. Stek deretter i olje på 150 grader til den er gyllenbrun og sprø, la den renne av på papir og sett til side.
Ta ut fisken og skjær den i terninger på 1x1 cm.
Bland kvedejuice, salt, finhakket gressløk og bjørkeolje og rør rundt.
Anrett fisken på tallerkenen og hell over litt marinade. Strø deretter over den friterte sjalottløken, og topp med hengt rømme.
Fordel til slutt rognkjeksrognen over tartaren med en teskje, og dryss over litt mer finhakket gressløk.
Pynt med blader og server!