Lammtagine med couscous

Tagine av lam med couscous

Du trenger

Tagine
  • Ca. 3 små lammeskanker eller 1,5 kg lammekjøtt (grytebiter eller lammestek)

  • 2 løk, finhakket

  • 3 hvitløksfedd, finhakket

  • 2 tomater, hakkede

  • 2,5 dl kikerter, bløtlagt over natten

  • 1 syltet sitron, finhakket

  • 1/2 dl hakket fersk koriander

  • 1/2 dl hakket fersk persille

  • 1 ts malt spisskummen

  • 1 ts malt kanel

  • 1 ts malt koriander

  • 1/2 ts kajennepepper (valgfritt)

  • 1 g safran

  • 1 squash, skåret i staver

  • 4 dl grønne oliven

Couscous
  • 4 dl couscous

  • 2,5 dl kaldt vann

  • en klype salt

  • 4 ss smør (delt)

Slik lager du den

Tagine
  1. Bland alt av krydder i en morter sammen med hvitløk og syltede sitroner. Gni krydderblandinger inn i lammekjøttet.

  2. Varm opp olivenoljen i en tagine eller panne. Stek lammet til det er brunet på alle sider.

  3. Tilsett løk og hvitløk, og stek til løken er myk og gjennomsiktig.

  4. Tilsett tomater og kikerter. Rør godt rundt.

  5. Tilsett vann, dekk til og la det småkoke på svak varme i ca. 1,5 - 2 timer eller til kjøttet er mørt. Når kjøttet er nesten mørt, tilsett squashstavene og grønne oliven. La det småkoke til squashen er myk, ca. 10-15 minutter.

  6. Dryss over fersk koriander og persille før servering.

Couscous
  1. Legg couscousen på en tallerken og dekk den med kaldt vann. Rør forsiktig og la stå i 5-7 minutter. Etter 5-7 minutter, damp couscousen i couscousièren i ca. 20-30 minutter eller til den er myk og luftig.

  2. Etter den første dampingen tar du ut couscousen og legger den tilbake i skålen. Bløtlegg den med kaldt vann igjen og vent i 5-7 minutter.

  3. Gjenta prosessen ved å dampe couscousen i couscousièren en gang til i ca. 20-30 minutter eller til den er myk og luftig.

  4. Etter den andre dampingen smører du couscousen med 2 ss smør og fordeler jevnt.