)
Tabbouleh
4
portioner
Denne salaten passer til det meste på et arabisk middagsbord, men også til for eksempel grillmat og buffet. De store mengdene persille og mynte gir karakter og friskhet.
Ingredienser
1 dl fin bulgur
4 store tomater
4 vårløk
3 dl hakket bladpersille
3 dl hakket mynte
2 krm kanel
2 krm malt allehånde
½ ts nykvernet pepper
Saften av 2 sitroner
4–5 ss olivenolje
2 ts flaksalt
1 dl granateplekjerner
Fremgangsmåte
Bløtlegg bulguren i kaldt vann i ca. 5 min.
Finhakk tomatene og skjær vårløken i tynne strimler.
Skyll og sil av bulguren godt.
Legg bulguren i en stor bolle og tilsett tomat, vårløk, urter, krydder, sitronsaft, olje og salt. Bland lett.
Vend inn granateplekjerner rett før servering. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.