Tabbouleh

Tabbouleh

4

portioner

Denne salaten passer til det meste på et arabisk middagsbord, men også til for eksempel grillmat og buffet. De store mengdene persille og mynte gir karakter og friskhet.

Ingredienser

  • 1 dl fin bulgur

  • 4 store tomater

  • 4 vårløk

  • 3 dl hakket bladpersille

  • 3 dl hakket mynte

  • 2 krm kanel

  • 2 krm malt allehånde

  • ½ ts nykvernet pepper

  • Saften av 2 sitroner

  • 4–5 ss olivenolje

  • 2 ts flaksalt

  • 1 dl granateplekjerner

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg bulguren i kaldt vann i ca. 5 min.

  2. Finhakk tomatene og skjær vårløken i tynne strimler.

  3. Skyll og sil av bulguren godt.

  4. Legg bulguren i en stor bolle og tilsett tomat, vårløk, urter, krydder, sitronsaft, olje og salt. Bland lett.

  5. Vend inn granateplekjerner rett før servering. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.