Syrén- & Rabarbersorbet

Syrin- & Rabarbrasorbet

6

porter

Med alkoholfri musserende vin. Sorbet med ingredienser som får tankene til å vandre til skoleavslutninger og sommertider. 

Du trenger

  • 225 gram vann

  • 225 gram sukker

  • 100 gram rabarbra

  • 50 gram syrinblomster

  • 25 gram glykosesirup

  • 3 gram Agar Agar

  • 1 stk sitron (skivet)

Slik gjør du

  1. Kok opp vann, sukker, agar agar, rabarbra og glukosesirup i en kjele. Kok i 2 minutter.

  2. Ta av fra varmen og la avkjøle til 50-60 grader.

  3. Tilsett syrinblomstene og sitronskiver, og la trekke i 10 minutter under lokk.

  4. Sil gjennom en finmasket sil over i en bolle og la avkjøle til romtemperatur.

  5. Kjør deretter røren i iskrembeholderen til KitchenAid-maskinen din til den har en jevn og fin konsistens (ca. 30-40 min).

  6. Server deretter sorbeten med en skvett musserende og pynt med en liten bukett syriner.