)
Syrin- & Rabarbrasorbet
6
porter
Med alkoholfri musserende vin. Sorbet med ingredienser som får tankene til å vandre til skoleavslutninger og sommertider.
Du trenger
225 gram vann
225 gram sukker
100 gram rabarbra
50 gram syrinblomster
25 gram glykosesirup
3 gram Agar Agar
1 stk sitron (skivet)
Slik gjør du
Kok opp vann, sukker, agar agar, rabarbra og glukosesirup i en kjele. Kok i 2 minutter.
Ta av fra varmen og la avkjøle til 50-60 grader.
Tilsett syrinblomstene og sitronskiver, og la trekke i 10 minutter under lokk.
Sil gjennom en finmasket sil over i en bolle og la avkjøle til romtemperatur.
Kjør deretter røren i iskrembeholderen til KitchenAid-maskinen din til den har en jevn og fin konsistens (ca. 30-40 min).
Server deretter sorbeten med en skvett musserende og pynt med en liten bukett syriner.