)
Smashed burgere med hjemmebakt brød
8
Porsjoner
En smashed burger er mer enn bare mat – det er en opplevelse. Her byr vi på vår beste oppskrift på hvordan du får til den perfekte pucken!
Du trenger:
Burgere
800 g kjøttdeig
olje, nøytral
salt
svartpepper
8 stk osteskiver, eks Emmentaler
Hamburgerbrød
12,5 g gjær (1/4 pakke)
5 dl vann
50 g smør
1 ts sukker
1 ts salt
10-12 dl hvetemel spesial
Topping:
1 stk egg
25 g smør
Slik gjør du
Burgere
Del farsen i åtte deler, ca 100 g/stk, press sammen til løse kuler.
Varm opp pannen og hell i litt olje.
Legg i en kjøttboller og press ned med grillvekten.
La vekten ligge igjen til kjøttdeigens kanter begynner å løfte seg fra pannen.
Fjern grillvekten og snu burgeren. Salt og pepper rikelig og legg på en osteskive.
Smash en burger til og legg på toppen, server med valgfritt tilbehør.
Hamburgerbrød
Ta frem smør så det blir mykt.
Løs opp gjæren i kaldt vann.
Tilsett sukker, smør, salt og det meste av melet. Kna godt i ca 10 minutter til en smidig, men noe klissete deig, tilsett mer mel om nødvendig.
La heve dekket til dobbel størrelse, ca 2 timer.
Kle to plater med bakepapir.
Hell deigen ut på melet bakebord og del i ti like store deler, ca 100 g/bolle. Form til glatte boller og legg glissent på platene.
La heve dekket til dobbel størrelse, ca 2 timer.
Sett ovnen på 225 grader.
Pensle brødene nøye med pisket egg.
Stek midt i ovnen i ca 15 minutter eller til brødene har fått farge.
Pensle med smeltet smør og la avkjøle på rist.
)
)
)
)
)
)