Skogslemonad

Skogens limonade

Med epple, vintergran og fjellfuru.

Du trenger: 

  • 1 kg syrlige norske vinterepler

  • 1 ts askorbinsyre

  • 0,5 dl sukkerlake av granskudd

  • 1 ss sukkerlake av fjellkvann

Sukkerlake av granskudd

  • 1 dl granbar

  • 4 dl sukkerlake 50/50

  • 1 ts askorbinsyre (hvis du vil beholde den fine grønnfargen)

Sukkerlake av fjellkvann

  • 1 ss fjellkvann-rot

  • 2 dl vann

  • 2 dl sukker

Slik gjør du

Sukkerlake av granskudd

  1. Ha alle ingrediensene i en kraftig blender og blend på høyeste innstilling til en jevn grønn farge.

  2. Siles gjennom en silduk og over i et dørslag.

  3. Oppbevares i kjøleskap

Sukkerlake av fjellkvann

  1. Kok opp vann og sukker, tilsett fjellkvann-rot og ta av varmen.

  2. La det trekke i romtemperatur i 24 timer.

  3. Siles og oppbevares i kjøleskapet