Chokladfondant

Sjokoladefondant

4

Stk

Du trenger: 

  • 100 g mørk sjokolade

  • 80 g smør

  • 3 egg

  • ½ dl brunt farin (strø)

  • 2 ss hvetemel

  • 1 klype salt

  • Smør til formene

  • 50 g bringebær

  • 2 ts melis

  • Mynte

Slik gjør du

  1. Finhakk sjokoladen og smelt den sammen med smøret. La avkjøles litt.

  2. Smør fire ramekiner eller andre små ildfaste former med smør.

  3. Visp egg og sukker luftig.

  4. Tilsett sjokoladeblandingen litt etter litt mens du visper til en jevn røre.

  5. Sikt i mel og salt, rør til en glatt røre.

  6. Fordel røren i formene, fyll maks 2/3.

  7. Hell 1½ dl vann i bunnen av multicookeren.

  8. Plasser risten i lav posisjon og sett formene oppå.

  9. Still multicookeren på Bake-programmet i 6–8 minutter, avhengig av størrelsen på formene.

  10. Fondantene skal ha fått farge på toppen, men være myke i midten.

  11. Avkjøl litt, dryss over melis og server med bringebær og mynte.