Råraka med löjrom, dillcremefraiche och picklad rödlök

Røstipotet med løyrom, dill-crème fraîche og syltet rødløk

4

porsjoner

Du trenger:

Røstipotet:

  • 300 g melne poteter

  • 80 g smør

  • 120 g løyrom

Dill-crème fraîche:

  • 1 bunt dill

  • 2 dl crème fraîche

  • 1 ts dijonsennep

  • Salt og pepper

Syltet rødløk:

  • 1 rødløk

  • 2 ss 12 % eddik

  • 4 ss sukker

  • 8 ss vann

Garnityr:

  • 1 sitron

  • Dill

Slik gjør du:

  • Røstipoteter: Riv potetene på et grovt rivjern. Smelt smør i en stekepanne og fordel potetene i små, flate kaker. Stek dem gylne og sprø på begge sider. Krydre med salt og pepper.

  • Dill-crème fraîche: Pisk crème fraîche til den blir tykk. Rør inn hakket dill og sennep. Smak til med salt og pepper.

  • Syltet rødløk: Bland eddik, sukker og vann i en kjele. Varm blandingen på komfyren til sukkeret er oppløst. Ha i skivet rødløk og la det avkjøles til romtemperatur.

  • Legg en varm røstipotet på tallerkenen med en skje dill-crème fraîche og en skje løyrom. Topp med en sitronskive, dill og syltet rødløk.