)
Røstipotet med løyrom, dill-crème fraîche og syltet rødløk
4
porsjoner
Du trenger:
Røstipotet:
300 g melne poteter
80 g smør
120 g løyrom
Dill-crème fraîche:
1 bunt dill
2 dl crème fraîche
1 ts dijonsennep
Salt og pepper
Syltet rødløk:
1 rødløk
2 ss 12 % eddik
4 ss sukker
8 ss vann
Garnityr:
1 sitron
Dill
Slik gjør du:
Røstipoteter: Riv potetene på et grovt rivjern. Smelt smør i en stekepanne og fordel potetene i små, flate kaker. Stek dem gylne og sprø på begge sider. Krydre med salt og pepper.
Dill-crème fraîche: Pisk crème fraîche til den blir tykk. Rør inn hakket dill og sennep. Smak til med salt og pepper.
Syltet rødløk: Bland eddik, sukker og vann i en kjele. Varm blandingen på komfyren til sukkeret er oppløst. Ha i skivet rødløk og la det avkjøles til romtemperatur.
Legg en varm røstipotet på tallerkenen med en skje dill-crème fraîche og en skje løyrom. Topp med en sitronskive, dill og syltet rødløk.