)
Røkte kyllingvinger
med Creamy Red Bacon Coleslaw
Du trenger:
Kyllingvinger:
900 g kyllingvinger
1 ts paprikapulver
1 klype cayennepepper
0,5 ts spisskummen
1–2 ts muscovadosukker
0,5 ts salt
0,5 ts hvitløkspulver
Smør (til pensling)
Creamy Red Bacon Coleslaw:
½ rødkålhode, finsnittet
1–2 pakker bacon
0,5 dl crème fraîche
0,5 ss eplecidereddik
Salt og pepper
Til servering:
BBQ-saus
Grillet mais
Slik gjør du
Tørk kyllingvingene godt med kjøkkenpapir slik at de blir helt tørre.
Bland paprikapulver, cayennepepper, spisskummen, muscovadosukker, salt og hvitløkspulver i en skål. Strø krydderblandingen jevnt over kyllingvingene på begge sider.
Forvarm røyken til ca. 120–125°C og bruk ønsket røykspon. Eple- eller kirsebærspon anbefales for en mild og fruktig røyksmak.
Legg vingene på risten slik at de ikke overlapper hverandre. Pensle med smeltet smør og røyk i ca. 60 minutter, til de er møre og har fått en fin overflate.
Mens vingene røykes, forbered coleslaw. Snitt rødkålen fint og legg den i en skål. Strø over litt salt og tilsett eplecidereddik. Masser kålen forsiktig med hendene for å myke den opp.
Skjær baconet i små biter og stek det sprøtt. La det renne av på kjøkkenpapir og avkjøle seg.
Bland rødkålen med crème fraîche og sprøstekt bacon. Smak til med salt og pepper.
Server de røkte kyllingvingene sammen med coleslaw, en god BBQ-saus og grillet mais.