)
Rødkål med juleøl
Fyll julebordet med duften av varme krydder og sødme med denne klassiske rødkålen tilberedt med juleøl. Den langsomt kokte kålen blir myk, blank og smakfull, der sirup og eddik balanserer ølets fyldige toner – et perfekt, fargerikt tilbehør som sprer julestemning på tallerkenen.
Ingredienser:
½ rødkålhode
35 g smør
2 dl juleøl
½ dl mørk sirup
½ dl eplecidereddik
½ ts salt
1 klype svart pepper
Slik gjør du:
Skjær rødkålen i tynne strimler.
Smelt smør i en stekepanne med lokk. Legg i rødkålen og rør om til den blir blank.
Tilsett juleøl, sirup, eddik og krydder. Rør om og la det småkoke under lokk til kålen er myk, ca. 30 minutter.
Rør innimellom, og tilsett mer juleøl hvis det blir tørt.