Rostbiff med enkel bearnaisesås och vårprimörer

Roastbiff med enkel béarnaisesaus og vårprimører

4

porsjoner

Fra Thomas Alcayagas "Treretters middag med sous vide"

Du trenger

Roastbiff

  • 800 g roastbiff av indrefilet av lår (storfe)

  • 25 g smør

  • 3 stilker rosmarin

  • 4 fedd hvitløk

  • Salt og pepper

Béarnaise (den superenkle)

  • 4 eggeplommer

  • 2 ss eplesidereddik

  • 350 g klaret smør
    (du kan også bruke vanlig smør uten å klare det)

  • 15 kvister estragon

  • Nykvernet pepper

Gulrøtter

  • 1 bunt små gulrøtter med topp

  • 25 g smør

  • 1 fedd hvitløk

  • 2 ss eplesidereddik

  • 5 kvister timian

Servering

  • Poteter

  • Grønn salat

Slik gjør du

Roastbiff

  1. Fyll kjøttet med smør, rosmarin, hvitløk, salt og pepper.

  2. Tilbered sous vide i 2,5 timer på 53 °C.

  3. Ta kjøttet ut av posen og tørk det godt.

  4. Krydre med ekstra salt og pepper.

  5. Brun kjøttet raskt i en varm panne med olje og smør.

  6. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det opp.

Béarnaise (den superenkle)

  1. Legg eggeplommer, eddik, smør og estragon i en vakuumpose.

  2. Spar estragonbladene til senere.

  3. Forsegl posen og tilbered sous vide i 30 minutter på 60 °C.

  4. Hell innholdet i en blender eller bruk stavmikser.

  5. Fjern estragonstilkene og miks til en jevn konsistens.

  6. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.

  7. Vend inn finhakkede estragonblader.

Gulrøtter

  1. Bland alle ingrediensene sammen med litt salt og pepper.

  2. Tilbered sous vide i 45 minutter på 80 °C.

  3. Ta gulrøttene ut av posen og stek dem lett i panne.

  4. Dette gjøres enklest samtidig som kjøttet brunes.

Anretning:
Server kjøtt, béarnaise og gulrøtter sammen med poteter (gjerne ovnsbakte) og en grønn salat.