)
Roastbiff med enkel béarnaisesaus og vårprimører
4
porsjoner
Fra Thomas Alcayagas "Treretters middag med sous vide"
Du trenger
Roastbiff
800 g roastbiff av indrefilet av lår (storfe)
25 g smør
3 stilker rosmarin
4 fedd hvitløk
Salt og pepper
Béarnaise (den superenkle)
4 eggeplommer
2 ss eplesidereddik
350 g klaret smør
(du kan også bruke vanlig smør uten å klare det)15 kvister estragon
Nykvernet pepper
Gulrøtter
1 bunt små gulrøtter med topp
25 g smør
1 fedd hvitløk
2 ss eplesidereddik
5 kvister timian
Servering
Poteter
Grønn salat
Slik gjør du
Roastbiff
Fyll kjøttet med smør, rosmarin, hvitløk, salt og pepper.
Tilbered sous vide i 2,5 timer på 53 °C.
Ta kjøttet ut av posen og tørk det godt.
Krydre med ekstra salt og pepper.
Brun kjøttet raskt i en varm panne med olje og smør.
La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det opp.
Béarnaise (den superenkle)
Legg eggeplommer, eddik, smør og estragon i en vakuumpose.
Spar estragonbladene til senere.
Forsegl posen og tilbered sous vide i 30 minutter på 60 °C.
Hell innholdet i en blender eller bruk stavmikser.
Fjern estragonstilkene og miks til en jevn konsistens.
Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.
Vend inn finhakkede estragonblader.
Gulrøtter
Bland alle ingrediensene sammen med litt salt og pepper.
Tilbered sous vide i 45 minutter på 80 °C.
Ta gulrøttene ut av posen og stek dem lett i panne.
Dette gjøres enklest samtidig som kjøttet brunes.
Anretning:
Server kjøtt, béarnaise og gulrøtter sammen med poteter (gjerne ovnsbakte) og en grønn salat.