)
Ravioli med spinat og riccota
4
Porsjoner
Dette er en oppskrift som beviser at less is more. Det er en rett du kan lage og servere igjen og igjen. Og den er enkel å lage! Når du har salvien i kjelen mens du bruner smøret, får du en perfekt kombinasjon av aromatisk salvie og nøtteaktig, flytende brunt gull i form av smør.
Du trenger
3 egg
250g tipo 00
50g durumhvetemel
50g ricotta
100g babyspinat
1 eggeplomme
0,5 hvitløksfedd
Muskatnøtt
15g revet Parmigiano Reggiano
Salt og pepper
100g smør
20 salvieblader
25g pinjekjerner
2 håndfuller spinat
Parmigiano Reggiano til toppen
Slik gjør du
Jobb sammen egg, tipo 00 og durum sammen. Kna deigen til den er glatt og jevn. La den hvile en halvtime og rull den tynt ut (til nummer 5 eller 6 på maskinen)
Blancher spinaten og sikt ut vannet. Press ut vannet fra spinaten og hakk den fint. Rør den inn sammen med ricotta, eggeplomme og revet ost. Smak til med finrevet hvitløk og muskattnøtt. Begge disse er ganske kraftige i smaken, så være forsiktig. Salt og pepper til sist.
Ha ca en teskje med fyll med noen cm mellomrom på en plastaplate. Mål gjerne opp med utstikkeren, sånn at du at det er plass nok mellom dem. Pensle med litt vann rundt fyllet, så platene lettere klistrer seg sammen. Legg en pastaplate over og press den godtned rundt fyllet, så det ikke er så mye luft i. Stikk dem ut, la dem tørke litt før de kokes i 2-3 minutter. Smelt smøret i en liten kasserolle sammen med salviebladene. Varm opp til smøret har en gyldenbrun farge. Dette gjør at salvien både gir smak til smøret og blir godt og sprøtt. Gi pinjekjernene 1 minutt i smøret, så de får en god og ristet smak. Blancher spinaten og vend den inn i litt smør.
Server dine ravioli på en tallerken sammen med spinaten. Topp med brunet smør, pinjekjerner og salvie. Avslutt med ferskrevet ost.