)
Rask pizzadeig
1 h
4
porsjoner
Du trenger
25 g (1/2 pk) fersk gjær
5 dl vann
1 ss matolje
2 ts salt
13 dl hvetemel spesial. For en fyldigere smak, bytt ut 3,5 dl hvetemel spesial med spelt- eller durumhvetemel.
Slik gjør du
Smuldre gjæren i vannet, ca 25 °C.
Tilsett de resterende ingrediensene og jobb til en jevn deig, 12 minutter på maskin (2 minutter sakte og 10 minutter raskt eller ca. 15 minutter for hånd).
La deigen heve tildekket i 30 minutter.
Kjevle ut ganske tynt (1-2 mm) på et melet bord, lag 4 store pizzaer eller 6 mindre og legg dem på plater med bakepapir.
Sett ovnen på 250°C.
Legg på valgfri topping og stek direkte i midten av ovnen i ca. 9-10 minutter, tiden kan variere litt avhengig av størrelsen på pizzaen.