Snabb pizzadeg

Rask pizzadeig

1 h

4

porsjoner

Du trenger

  • 25 g (1/2 pk) fersk gjær

  • 5 dl vann 

  • 1 ss matolje

  • 2 ts salt

  • 13 dl hvetemel spesial. For en fyldigere smak, bytt ut 3,5 dl hvetemel spesial med spelt- eller durumhvetemel.

Slik gjør du

  1. Smuldre gjæren i vannet, ca 25 °C. 

  2. Tilsett de resterende ingrediensene og jobb til en jevn deig, 12 minutter på maskin (2 minutter sakte og 10 minutter raskt eller ca. 15 minutter for hånd).

  3. La deigen heve tildekket i 30 minutter.

  4. Kjevle ut ganske tynt (1-2 mm) på et melet bord, lag 4 store pizzaer eller 6 mindre og legg dem på plater med bakepapir.

  5. Sett ovnen på 250°C.

  6. Legg på valgfri topping og stek direkte i midten av ovnen i ca. 9-10 minutter, tiden kan variere litt avhengig av størrelsen på pizzaen.

Rask pizzadeig – Oppskrift | Bakeren og Kokken