Rabarberpajglass

Rabarbrapai-is

Jevn og kremete rabarbrais toppet med pai-smuler er en herlig sommerlig versjon av rabarbrapai!

Tips! Du kan også prøve å krydre iskremen med litt kardemomme, lime eller mandellikør.

Iskremen

Du trenger til 4 porsjoner

  • 300 g rabarbra

  • ½ kopp sukker

  • evt 2 ss vann

  • 2½ dl kremfløte

  • 2 dl søtet kondensert melk (ca. ½ boks)

Slik gjør du

  1. Forbered iskremmaskinen i henhold til instruksjonene.

  2. Skyll og skjær rabarbraen i mindre biter.

  3. Legg det oppi en kjele sammen med sukker og vann. La det småkoke under omrøring til rabarbraen er myk. La det avkjøles.

  4. Pisk fløten luftig og bland inn melken.

  5. Tilsett halvparten av rabarbrapureen og rør til en jevn masse.

  6. Hell dette oppi iskremmaskinen.

  7. Tilsett resten av rabarbrapureen og kjør maskinen til isen er kremet.

  8. Hell over isen i en krukke og sett det i fryseren i noen timer.

Topping

Du trenger

  • 30 g smør, mykt

  • ½ kopp havregryn

  • ½ kopp sukker

  • ½ kopp mel

Slik gjør du

  1. Bland mykt smør med havregryn, sukker og mel til en smulete masse.

  2. Varm opp en tørr stekepanne og rist smulene til de er brune. La det avkjøles.

  3. Fordel iskremen i iskrem-boller og dryss over smulene.

Rabarbrapai-is – Oppskrift | Bakeren og Kokken