)
Rabarbrapai-is
Jevn og kremete rabarbrais toppet med pai-smuler er en herlig sommerlig versjon av rabarbrapai!
Tips! Du kan også prøve å krydre iskremen med litt kardemomme, lime eller mandellikør.
Iskremen
Du trenger til 4 porsjoner
300 g rabarbra
½ kopp sukker
evt 2 ss vann
2½ dl kremfløte
2 dl søtet kondensert melk (ca. ½ boks)
Slik gjør du
Forbered iskremmaskinen i henhold til instruksjonene.
Skyll og skjær rabarbraen i mindre biter.
Legg det oppi en kjele sammen med sukker og vann. La det småkoke under omrøring til rabarbraen er myk. La det avkjøles.
Pisk fløten luftig og bland inn melken.
Tilsett halvparten av rabarbrapureen og rør til en jevn masse.
Hell dette oppi iskremmaskinen.
Tilsett resten av rabarbrapureen og kjør maskinen til isen er kremet.
Hell over isen i en krukke og sett det i fryseren i noen timer.
Topping
Du trenger
30 g smør, mykt
½ kopp havregryn
½ kopp sukker
½ kopp mel
Slik gjør du
Bland mykt smør med havregryn, sukker og mel til en smulete masse.
Varm opp en tørr stekepanne og rist smulene til de er brune. La det avkjøles.
Fordel iskremen i iskrem-boller og dryss over smulene.