Rabarbercurd

Rabarbra-smøreost

En sursøt rabarbra-smøreost er veldig god å smaksette og toppe bakevarer med. Men, ikke gå glipp av å bruke den som topping på toast.

Tips! Prøv å krydre ostemassen med vanilje, kardemomme eller sort pepper.

Du trenger (ca 350 ml)

  • 300 g rabarbra

  • ½ dl vann

  • 1½ dl melis

  • 1 egg

  • 25 g smør

Slik gjør du

  1. Skyll og skjær opp rabarbraen i mindre biter.

  2. Ha den oppi en kjele sammen med vann og sukker. La det koke til rabarbraen er myk, 15-20 minutter. Fjern det fra varmen.

  3. Bland rabarbraen til den er jevn. Vil du ha den enda jevnere, kan du også føre pureen gjennom en finmasket sil. Hell i så fall rabarbrapuréen tilbake i kasserollen.

  4. Tilsett egg og la det småkoke under konstant omrøring til det tykner, ca 5 minutter. Den må ikke koke!

  5. Ta kjelen av varmen og tilsett smøret, rør til smøret smelter.

  6. Hell ostemassen oppi en ren og varm glasskrukke og la den avkjøles. Den holder seg i 1-2 uker i kjøleskapet og kan også fryses.