)
Rabarbra-smøreost
En sursøt rabarbra-smøreost er veldig god å smaksette og toppe bakevarer med. Men, ikke gå glipp av å bruke den som topping på toast.
Tips! Prøv å krydre ostemassen med vanilje, kardemomme eller sort pepper.
Du trenger (ca 350 ml)
300 g rabarbra
½ dl vann
1½ dl melis
1 egg
25 g smør
Slik gjør du
Skyll og skjær opp rabarbraen i mindre biter.
Ha den oppi en kjele sammen med vann og sukker. La det koke til rabarbraen er myk, 15-20 minutter. Fjern det fra varmen.
Bland rabarbraen til den er jevn. Vil du ha den enda jevnere, kan du også føre pureen gjennom en finmasket sil. Hell i så fall rabarbrapuréen tilbake i kasserollen.
Tilsett egg og la det småkoke under konstant omrøring til det tykner, ca 5 minutter. Den må ikke koke!
Ta kjelen av varmen og tilsett smøret, rør til smøret smelter.
Hell ostemassen oppi en ren og varm glasskrukke og la den avkjøles. Den holder seg i 1-2 uker i kjøleskapet og kan også fryses.