Rabarberchutney

Rabarbra Chutney

Krydret chutney, hvor rabarbra gir både sødme og syre og forhøyer grillmaten. Chutney er også en veldig fin "gå-på-besøk-gave", så benytt anledningen til å lage en dobbel dose og gi bort en krukke!

Tips! Du kan også prøve å bytte ut karrien med f.eks. ingefær, kanel eller spisskummen.

Du trenger (til ca 500 ml):

  • 500 g rabarbra

  • 1 rødløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 rød chili

  • ½ kopp brunt sukker

  • 2 ss eplecidereddik

  • 1 ss karri

  • 1 ts salt

Slik gjør du:

  1. Skyll og skjær opp rabarbraen i mindre biter.

  2. Skrell og finhakk rødløk og hvitløk.

  3. Fjern frøene, hvis du ønsker en mildere chutney, og finhakk chilien.

  4. Ha oppi alle ingrediensene i en kjele og la det småkoke i ca 30 minutter eller til chutneyen tykner. Rør om nå og da.

  5. Hell over chutneyen i en ren og varm glasskrukke og la den avkjøles.

Uåpnet rabarbrachutney kan oppbevares i romtemperatur, mens en åpnet krukke holder seg i kjøleskapet i opptil ett år.