)
Rabarbra Chutney
Krydret chutney, hvor rabarbra gir både sødme og syre og forhøyer grillmaten. Chutney er også en veldig fin "gå-på-besøk-gave", så benytt anledningen til å lage en dobbel dose og gi bort en krukke!
Tips! Du kan også prøve å bytte ut karrien med f.eks. ingefær, kanel eller spisskummen.
Du trenger (til ca 500 ml):
500 g rabarbra
1 rødløk
2 fedd hvitløk
1 rød chili
½ kopp brunt sukker
2 ss eplecidereddik
1 ss karri
1 ts salt
Slik gjør du:
Skyll og skjær opp rabarbraen i mindre biter.
Skrell og finhakk rødløk og hvitløk.
Fjern frøene, hvis du ønsker en mildere chutney, og finhakk chilien.
Ha oppi alle ingrediensene i en kjele og la det småkoke i ca 30 minutter eller til chutneyen tykner. Rør om nå og da.
Hell over chutneyen i en ren og varm glasskrukke og la den avkjøles.
Uåpnet rabarbrachutney kan oppbevares i romtemperatur, mens en åpnet krukke holder seg i kjøleskapet i opptil ett år.