
Rabarbercello Spritz
2
glass
En deilig rosa, kjølende og boblende spritz med syrlig rabarbra og Limoncello.
Du trenger
Is
6 cl Limoncello
2 cl rabarbrasirup
12 cl musserende rosévin
Rabarbra
Rabarbra sirup
150 g rabarbra
1½ dl sukker
2 ss vann
Slik gjør du
Bruk en kniv til å skjære en cm bred stripe langs rabarbrastilken.
Legg strimlen i et glass med isvann slik at den trekker seg sammen til en spiral.
Rist Limoncello og rabarbrasirupen kald med is.
Sil over i glass og fyll opp med musserende vin, gjerne rosévin.
Topp drinken med en rabarbraspiral.
Rabarbrasirup
Skyll og finhakk rabarbraen.
Legg i en kjele sammen med sukker og vann.
La det småkoke til rabarbraen er myk, ca. 10 minutter. Rør av og til.
Press gjennom en finmasket sil til du har en helt glatt sirup.
Hell sirupen over i en kanne og la den avkjøles.