)
Pizza i stekepanne
4
porsjoner
"Denne retten laget jeg og familien min da vi var i Palestina for noen år siden – og den ble fantastisk god. Za'atar er en krydderblanding som kombinerer tørket syrisk oregano med tørket, malt sumak og sesamfrø, en nyttig blanding som kan smaksette nesten hva som helst."
- Tareq Taylor
Ingredienser
1 gul løk
1 aubergine
2 ss olivenolje
20 sorte oliven (med stein)
2 ts za’atar
2 ts sumak
½ dl pinjekjerner
1 ts salt
2 kvaster bladpersille
1 mozzarella (ca. 125 g)
1 stort, rundt, mykt arabisk brød
Salt og pepper
Topping
6–8 små tomater, delt
2 kvaster hakket mynte
1 granateple, kjernene
1 grønn chili, i skiver
Fremgangsmåte
Skrell løk og aubergine. Hakk løken fint og skjær auberginen i små terninger. Stek i olje til løken er myk.
Fjern steinene fra olivenene, del dem et par ganger og tilsett dem. Krydre med za'atar og sumac, tilsett pinjekjernene og stek til de har fått fin farge. Smak til med salt etter smak.
Hakk persillen og tilsett. Press blandingen sammen i stekepannen slik at de får samme størrelse som brødet.
Riv mozzarellaen over grønnsakene. Legg brødet på toppen og vent noen minutter til osten har smeltet. Legg en tallerken eller et lokk på toppen og snu pannen opp ned.
Topp pizzaen med tomater, mynte, granateplekjerner og chili. Drypp over olivenolje og smak til med salt og pepper.