)
Nudelwok med reker
4
Porsjoner
Friskt, smaksrikt og klart på et blunk – denne nudelwoken med reker passer perfekt både til hverdags og helg. Kremet crème fraîche, litt chili og sprø grønnsaker møter saftige reker i en lettlaget favoritt.
Du trenger
Wok:
250 g eggnudler
2 ss rapsolje
1 stor gulrot
4 vårløk
1½ dl soyabønner
1 grønnsaksbuljongterning
Reker:
200 g reker, rensede
5 g smør
1 klype chiliflak
½ ts salt
Saus:
2 dl crème fraîche
1 ts sambal oelek
1 ts malt ingefær
1 ts salt
Slik gjør du
Kok nudlene etter anvisning på pakken. Bland med olje og sett til side.
Riv gulroten grovt og skjær vårløken i skiver.
Varm oljen i en wokpanne og fres gulrot, vårløk og soyabønner raskt.
Løs opp buljongterningen i 3 dl varmt vann og tilsett. La småkoke i 5 minutter.
Rør sammen crème fraîche, ingefær, sambal oelek og salt. Bland med nudlene.
Vend nudelblandingen i woken og rør godt. Ta pannen av varmen.
Stek rekene raskt i smør med chili og salt til de får litt farge.
Bland rekene inn i nudelwoken. Server med én gang.