Mandel- och rabarberkaka med Mascarpone & rabarbercurd

Mandel og rabarbra kake

En saftig, glutenfri mandelkake med rabarbra, toppet med syrlig rabarbra-kurd og kremet mascarpone topping.

Mandelkaken

Du trenger (for 8 biter)

  • 100 g smør

  • 2 egg

  • 1½ dl sukker

  • 3 dl mandelmel

  • 1½ dl potetmel

  • ½ ts vaniljepulver eller 2 ts vaniljesukker

  • ½ ts bakepulver

  • 50 g rabarbra

  • Smør formen

Gjør slik:

  1. Sett ovnen på 160 grader og smør en form, ca 1½ liter, godt med smør.

  2. Smelt smøret og bland det med melken.

  3. Pisk sammen egg og sukker.

  4. Bland mandelmel, potetmel, vanilje og bakepulver og tilsett. Visp sammen.

  5. Skyll og finhakk rabarbraen.

  6. Fordel røren i formen og dunk den litt mot bordet slik at røren kommer ordentlig ned.

  7. Dryss over rabarbraen og pass på at rabarbraen ikke berører kantene på bakeformen.

  8. Stek i nedre del av ovnen i ca 30-40 minutter eller til kaken har stivnet og en prøvestav kommer tørr ut.

  9. La det avkjøles i formen i 10 minutter. Rist deretter kaken forsiktig ut av formen og vend den over på en rist.

  10. La den avkjøle seg under en bakeklut.

Topping

Du trenger

  • 100 g Mascarpone

  • ½ kopp melis

  • 1-2 dl rabarbra-smøreost

Gjør slik:

  1. Bland mascarponeost med melis.
    Fordel mesteparten av rabarbramassen jevnt på toppen av kaken.

  2. Dryss eller smør ut mascarponekremen oppå rabarbra-smøreosten og press ut resten oppå.