
Maffig sjokoladekake
14
biter
Du trenger
Kake
2 dl rapsolje
3 dl yoghurt, ca 10% fettinnhold
3 stk egg
5 dl mel
2½ dl sukker
1½ dl kakao
½ ts vaniljepulver eller 2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 ts bikarbonat
½ ts salt
Smør til formen
Fylling
400 g sjokolade, lys
3½ dl krem
15 g smør
Frosting
75 g smør
200 g ferskost
ca 3-4 dl melis
1 ts lime
2 ss kakao (kan utelates)
1 ts vaniljepulver
Instruksjoner
Kake
Sett ovnen på 150 grader. Klem fast et bakepapir i bunnen av en springform, 20 cm, og smør kantene med smør.
Visp sammen yoghurt, olje og egg.
Bland hvetemel, sukker, kakao, salt, natron og bakepulver. Tilsett og rør glatt.
Hell røren i formen og bank formen mot bordet så røren kommer ordentlig ned.
Stek i nedre del av ovnen i ca 60-70 minutter eller til kaken har satt seg og en prøvestick kommer ut tørr.
Løs forsiktig kantene og vend kaken direkte på et gitter, lukk igjen og la den avkjøle helt under formen.
Fylling
Finhakk sjokoladen og legg i en bolle sammen med smør.
Varm opp fløten og hell i bunnen, rør om til all sjokoladen er smeltet og du har en jevn krem. La stå og tykne noe.
Frosting
Ta frem smøret så det blir romtemperert. Visp det luftig og hvitt.
Tilsett melis, kakao, vanilje og lime. Visp kremet.
Tilsett kremost og visp til en fast krem. Visp så lite som mulig til du har ønsket tekstur.
Hell i en sprøytepose
Montering
Jevn eventuelt ut toppen på kaken. Del kaken i tre like bunner, legg den første på en kakesnurrer.
Sprøyt en ring av fylling langs kanten av bunnen og fyll opp midten. Legg på neste bunn og gjenta. Legg på den siste bunnen og dekk hele kaken med den fyllingen som er igjen. Jevn ut og sørg for at eventuelle smuler er kapslet inn. Sett i kjøleskapet i et kvarter.
Sprøyt et lag av frosting utenpå kaken og smør et jevnt lag rundt og oppå.
Dekorer med sprøytet glasur med ulike tupper. Server kaken romtemperert og gjerne med syrlige bær.


