Norrländska Rullrån

Krumkaker

Du trenger

  • 100 g smør

  • 1 dl melk

  • 2 dl kaldt vann

  • 3 dl hvetemel

  • 1 ½ dl sukker

  • 3 ts vaniljesukker

  • Smør til steking

Slik gjør du

  1. Start med å smelte smøret i en liten kjele.

  2. Mål opp melk, vann og hvetemel, og rør sammen til en jevn røre.

  3. Tilsett sukker og vaniljesukker, og bland godt.

  4. Sett røren i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten.

  5. Forvarm krumkakejernet til middels varme. Legg omtrent ¾ dl røre midt i jernet, og stek til krumkaken får en gyllen farge.

  6. Ta bort krumkaken fra jernet og rull den raskt sammen til en krumkake. Du kan bruke skaftet på en sleiv som støtte når du ruller.

  7. La krumkakene avkjøles på en rist.