Krämig Hummus

Kremet Hummus

4

porsjoner

Hummus er en av rettene som definerer det palestinske kjøkkenet. Den kremete blandingen kan serveres både som tilbehør og som et måltid i seg selv med brød og grønnsaker. Hvis du ikke har kokt dine egne kikerter og vil kjøpe ferdigkokte, tar du fire bokser. Dette blir en stor porsjon hummus.

Ingredienser

  • 380 g ferdigkokte kikerter

  • 1 dl kikertlake

  • 1 fedd hvitløk

  • 1,5 grønne chili

  • 0,5 dl finhakket bladpersille

  • Saften av 1,5 sitroner

  • 1 dl lys tahini

  • 0,5 ts salt

Til servering

  • Noen hele kikerter (fra mengden over)

  • Paprikapulver

  • Finhakket bladpersille

  • Olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Hell av kikertene, men spar 1 dl lake. Legg til side noen hele kikerter til pynt. Ha resten av kikertene i en blender sammen med den sparte kraften og blend til en glatt krem.

  2. Skrell og press hvitløksfeddet. Tilsett hvitløk, chili, persille, sitronsaft, tahini og salt direkte i kikerterblandingen og blend godt til du får en jevn og kremet hummus. Smak til med mer salt eller sitronsaft om nødvendig.

  3. Legg hummusen på en tallerken. Pynt med de hele kikertene og drypp over litt olje. Topp med hakket persille og litt paprikapulver.