)
Korean Fried Chicken
En veldig populær koreansk rett er koreansk stekt kylling! Koreanere elsker stekt kylling til det punktet at de har utviklet sin egen kultur rundt det som kalles "chimaek", det vil si kombinasjonen av stekt kylling (kylling) og øl (maek-ju). Den koreanske kyllingen er sprø som få og krydret, uten at den trenger å være sterk. Noe syltet er godt, og i Korea får man ofte syltet reddik. Pommes frites er også populært å spise med eller med ris og salatblader, så det hele er litt friskere og renere på smak.
Du trenger:
Hurtigsyltede grønnsaker:
1 liten gulrot
10 cm reddik
½ rødløk
1 dl riseddik
3 ss strøsukker
½ ts salt
Røre til frityrsteking:
1 ½ dl hvetemel
1 ½ dl maisstivelse
1 ½ ts bakepulver
3 dl iskaldt vann
Kylling:
2 ½ dl maisstivelse
2 ½ ts hvitløkspulver
2 ts gochugaru
1 ts salt
600 g kyllinglårfilet
nøytral matolje til å steke i
Saus:
nøytral olje til å steke i
4 fedd hvitløk
1 ½ dl soya
2-4 ss gochujang (eller 1 ss sriracha + 1 ss honning + 1 ss misopasta)
½ dl honning
2 ss riseddik
1 dl brunt sukker
3 ss ketsjup
Til servering:
2 ss ristede sesamfrø
1 dl hakkede ristede peanøtter
nykokt japansk ris
Slik gjør du
Begynn med å hurtigsylte grønnsakene. Skjær gulrot og reddik i fyrstikktynne staver og rødløken i tynne båter. Legg i en bolle. Bland riseddik, sukker og salt til sukkeret har løst seg opp. Hell buljongen over grønnsakene. La trekke i 30 minutter før servering.
Til sausen finhakker du hvitløken og steker den myk i olje i en liten kjele. Tilsett resten av ingrediensene til sausen i kasserollen og kok i ca. 10-15 minutter uten lokk til en klissete saus. Sett sausen til side.
Bland sammen alle ingrediensene til stekerøren.
Ha 2 dl maisstivelse, 2 ts hvitløkspulver, 2 ts gochugaru og 1 ts salt i en bolle og bland godt. Skjær kyllinglårene i 3 biter. Tilsett melet i bollen, snu dem rundt i røren slik at de dekkes, og snu dem deretter en gang til i melbollen.
Varm opp oljen i en wok til 180 grader. Rist melet av kyllingbitene og stek dem i flere omganger i den varme oljen. Legg dem på en kald rist eller på et tredobbelt kjøkkenhåndkle og la dem renne av. Hvis du vil ha ekstra sprø kylling, kan du frityrsteke kyllingen en gang til når den er avkjølt, da blir den superknasende!
Legg kyllingen i en stor bolle og hell på den søte og varme sausen. Snu rundt slik at all kyllingen er dekket av sausen, og dryss over sesamfrø. Server straks med nykokt ris og de syltede grønnsakene.