
Kebab i pitabröd med ratatouille och vitlökssås
4
porsjoner
Kebab i pita er takknemlig turmat, siden det kan spises med hendene. Emilia lager sin med svinenakke, ratatouille, rødløk, polkabeter og hvitløksaus. Et tips er å forberede så mye som mulig før du drar ut i skogen! Zwillings Fresh & Save gjør det enkelt å vakuumpakke kjøttet og sausen hjemme.
Du trenger
Ratatouille
Olivenolje
1 gul løk
4 hvitløksfedd
2 paprikaer
1 zucchini ca 400g
200g knuste tomater
1 krm chillipulver (f.eks cayennepepper)
Salt
Svartpepper
Fersk timian
Fersk rosmarin, ca 0,5 ts hakket
Kebab
4 pitabrød
500 g strimlet flesk, karré eller restebiter
Kebabkrydder
Olje
Hvitløksaus
1 dl creme fraiche
1 dl rømme
1 hvitløksfedd
Salt
Pepper
Topping
Skivet rødløk
Skivet polkabeter
salatblad
Grønnkål
Sånn gjør du
Ratatouille
Skrell og hakk løken grovt, press hvitløken, grovhakk paprikaen og zucchinien. Fres grønnsakene, legg i de knuste tomatene, chillipulveret, urtene og la det koke i ca 1 time. Smak til med salt og pepper.
Hvitløksaus
Riv hvitløksfeddet, legg den i en skål. Legg til creme fraiche og rømme, bland og smak til med salt og pepper.
Kebab
Stek flesket i olje på muurikkaen sånn at det begynner å få farge, ha i krydderet når det er noen minutter igjen av stekingen.
Varm pitabrødet på muurikkaen og fyll den med ratatouille, kebab, grønnkål, salatblader, polkabeter og rødløk. Topp med hvitløksaus og server.