Kebab i pitabröd med ratatouille och vitlökssås

Kebab i pitabröd med ratatouille och vitlökssås

4

porsjoner

Kebab i pita er takknemlig turmat, siden det kan spises med hendene. Emilia lager sin med svinenakke, ratatouille, rødløk, polkabeter og hvitløksaus. Et tips er å forberede så mye som mulig før du drar ut i skogen! Zwillings Fresh & Save gjør det enkelt å vakuumpakke kjøttet og sausen hjemme.

Du trenger

Ratatouille

  • Olivenolje

  • 1 gul løk

  • 4 hvitløksfedd

  • 2 paprikaer

  • 1 zucchini ca 400g

  • 200g knuste tomater

  • 1 krm chillipulver (f.eks cayennepepper)

  • Salt

  • Svartpepper

  • Fersk timian

  • Fersk rosmarin, ca 0,5 ts hakket

Kebab

  • 4 pitabrød 

  • 500 g strimlet flesk, karré eller restebiter

  • Kebabkrydder

  • Olje

Hvitløksaus

  • 1 dl creme fraiche

  • 1 dl rømme

  • 1 hvitløksfedd

  • Salt

  • Pepper

Topping

  • Skivet rødløk

  • Skivet polkabeter

  • salatblad

  • Grønnkål

Sånn gjør du

Ratatouille

  1. Skrell og hakk løken grovt, press hvitløken, grovhakk paprikaen og zucchinien. Fres grønnsakene, legg i de knuste tomatene, chillipulveret, urtene og la det koke i ca 1 time. Smak til med salt og pepper.

Hvitløksaus

  1. Riv hvitløksfeddet, legg den i en skål. Legg til creme fraiche og rømme, bland og smak til med salt og pepper.

Kebab

  1. Stek flesket i olje på muurikkaen sånn at det begynner å få farge, ha i krydderet når det er noen minutter igjen av stekingen.

Varm pitabrødet på muurikkaen og fyll den med ratatouille, kebab, grønnkål, salatblader, polkabeter og rødløk. Topp med hvitløksaus og server.