Kantarellmacka med västerbottensost, rökt älghjärta och pepparrot

Kantarellskive med västerbottensost, røkt elgehjerte og pepperrot

2

brødskiver

Du trenger

  • 2 skiver lyst brød

  • Olje

  • 1 stor klump smør

  • 200 g kantareller

  • 0,5 dl finhakket gul løk

  • 2 ss sherry

  • 3 dl fløte

  • Salt

  • Svart pepper

  • Revet Västerbottensost

  • Noen tynne skiver røkt elgehjerte

  • Revet pepperrot

  • Hakket persille

Slik lager du den

  1. Stek brødskivene i olje og smør til de er gyldne.

  2. Del opp og rens kantarellene. Finhakk løken.

  3. Legg en klump smør i stekepannen og la det få litt farge. Legg i soppen og salte og peppre litt.

  4. Tilsett løk, stek sånn at soppen får litt farge og at løken mykner. Hell på sherryen og la den koke inn, hell på fløten og la alt koke sammen til en gryte.

  5. Legg opp soppblandingen på brødet, topp med de røkte skivene med elgehjerte, revet västerbottenost og pepperrot og hakket persille.