)
Kalveschnitzel med hvitløkspoteter og estragon- og sennepskrem
4
porsjoner
Du trenger:
Kalveschnitzel:
4 skiver kalvefilet à 100 g
4 skiver Gruyère-ost à 20 g
4 skiver røkt/lufttørket skinke à 20 g
2 dl hvetemel
3 egg
2 dl strøbrød
100 g smør
Estragon- og sennepskrem:
2 dl crème fraîche
20 g fersk estragon
1 ss dijonsennep
Salt og pepper
Knust hvitløkspotet:
8 kokte og avkjølte små poteter med skall
6 hvitløksfedd
30 g persille
50 g smør
Salt og pepper
Sjysaus:
2 dl kalvekraft
1 dl rødvin
1 ss balsamicoeddik
20 g smør
Salt og pepper
Garnityr:
Salat og sitron
Slik gjør du:
Kalveschnitzel: Bank ut kalveskivene og legg inn ost og skinke. Dobbelpaner schnitzlene i mel, egg og strøbrød. Stek schnitzlene gyllenbrune i smør. Krydre med salt og pepper.
Estragon- og sennepskrem: Pisk crème fraîchen tykk. Tilsett sennep og hakket estragon. Smak til med salt og pepper.
Knuste hvitløkspoteter: Trykk potetene flate. Smelt smør med hakket hvitløk og persille. Pensle potetene med smøret, legg dem på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen på 175 °C i 8–10 minutter. Krydre med salt og pepper.
Sjysaus: Kok opp kalvekraft, vin og eddik i en kjele så den er halvfull. Visp inn smøret og smak til med salt og pepper.
Legg opp retten på en varm tallerken. Del gjerne schnitzelen i to så man ser innholdet. Topp med en sitronskive og salat.