)
Is av solbærsblader
6
porsjoner
Med friske bringebær og vårblomster.
Du trenger
225 g kremfløte
225 g melk
110 g eggeplomme
110 g sukker
25 g glykosesirup
25 g Solbærblader (hakkede)
1 ts salt
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene unntatt eggeplommen og bladene, og kok opp under omrøring.
La avkjøle til 50-60 grader og tilsett deretter eggeplommen med en ballongvisp og varm opp iskremblandingen til 82 grader under konstant omrøring.
Hell deretter røren over i en bolle og la den avkjøles til romtemperatur.
Tilsett de hakkede solbærbladene og kjør til en jevn blanding med stavmikser.
Sil røren gjennom en finmasket sil direkte ned i iskrembeholderen på KitchenAid-maskinen og kjør til den er glatt og fin (ca. 30-40 minutter).
Server iskremen umiddelbart etter at den er ferdig i maskinen. Pynt med bringebær og vakre, spiselige vårblomster.