Svartvinbärsbladsglass

Is av solbærsblader

6

porsjoner

Med friske bringebær og vårblomster.

Du trenger

  • 225 g kremfløte

  • 225 g melk

  • 110 g eggeplomme

  • 110 g sukker

  • 25   g glykosesirup

  • 25   g Solbærblader (hakkede)

  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene unntatt eggeplommen og bladene, og kok opp under omrøring.

  2. La avkjøle til 50-60 grader og tilsett deretter eggeplommen med en ballongvisp og varm opp iskremblandingen til 82 grader under konstant omrøring.

  3. Hell deretter røren over i en bolle og la den avkjøles til romtemperatur.

  4. Tilsett de hakkede solbærbladene og kjør til en jevn blanding med stavmikser.

  5. Sil røren gjennom en finmasket sil direkte ned i iskrembeholderen på KitchenAid-maskinen og kjør til den er glatt og fin (ca. 30-40 minutter).

  6. Server iskremen umiddelbart etter at den er ferdig i maskinen. Pynt med bringebær og vakre, spiselige vårblomster.