)
Indisk tomatsuppe
4
porsjoner
Denne suppen går fort å lage i en travel hverdag, proteinrik og med masse smak fra varmere strøk.
Du trenger
1 ss meierismør eller olje
1 stk gul løk
2 stk gulrot
3 fedd hvitløk
1-2 ss tikka masala paste
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 ss finrevet fersk ingefær
1 dl røde linser
2 dl vann
1 boks hermetiske tomater
1 boks kokosmelk
Saften av 1/2 sitron
Yoghurtsaus:
2 dl gresk eller tyrkisk yoghurt
1 dl frisk koriander
½ ts spisskummin
½ ts malt koriander
Flaksalt
Nykvernet sort pepper
Til servering:
1 dl cashewnøtter
Frisk koriander
Nanbrød
Slik gjør du
Varm olje eller smør i en tykkbunnet kjele.
Tilsett finhakket løk og gulrot.
Stek på medium varme til grønnsakene begynner å bli myke og blanke. Tilsett hvitløk, tikka masala pasta, koriander og spisskummen. Stek i et par minutter.
Tilsett linsene, vann og hermetiserte tomater. La koke i ca 15 minutter til linsene er møre.
Pisk inn kokosmelken, kok opp og blend sammen med Prostick og den største stavmikseren.
Smak til med sitronjuice, salt og pepper.
Ha gresk yoghurt, frisk koriander, tørket koriander, spisskummin, salt og pepper i den lille beholderen og blend sammen til en saus med stavmikseren.
Server suppen toppet med cashewnøtter, yoghurtsaus, frisk koriander og nanbrød.