Havrekakor

Havrekjeks

20

stk

Leter du etter noe å nyte med kaffen eller saften under pikniken? Her har vi oppskriften på de perfekte havrekjeks! Disse havre- og sjokoladekjeksene er enkle å lage og er en fornøyelse å ta med.

Du trenger

  • 225 g smør

  • 2 stk egg

  • 2½ dl brun farin

  • 1 dl sukker

  • 1 ss lys sirup

  • 7½ dl havregryn

  • 3½ dl hvetemel

  • 2 ts vaniljepulver eller 1 ss vaniljesukker

  • 1 ts bakepulver

  • ½ ts salt

  • 200 g sjokolade

Slik gjør du

  1. Ta ut smør og egg slik at de blir romtempererte.

  2. Visp smøret luftig. Tilsett sukker og visp sammen.

  3. Tilsett egg og sirup, pisk til en jevn masse.

  4. Bland havregryn, mel, vanilje, bakepulver og salt.

  5. Tilsett og visp sammen.

  6. Vend inn grovhakket sjokolade eller sjokoladeknapper.

  7. Jevn ut og sett i kjøleskapet i 30 minutter.

  8. Forvarm ovnen til 175 grader og kle to stekebrett med bakepapir.

  9. Ta ca. 2 ss deig og rull til kuler. Bruk en stor cookie-skje for å få jevne kjeks.

  10. Legg kulene godt spredt på bakepapiret, 6 stk per stekebrett.

  11. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter eller til kantene har fått farge.

  12. Ta ut og bruk et stort glass til å flate kjeksene, snu deretter glasset opp ned og form hver kjeks til en rund form.

  13. Bruk papiret til å trekke kjeksene ned på bordet slik at de avkjøles i 10 minutter. Løft dem deretter forsiktig opp på en rist for å avkjøle helt.