Hasselnötskräm med choklad

Hasselnøttkrem med sjokolade

Du trenger

  • 250 g hasselnøtter

  • 3-4 ss nøytral olje

  • 100 g melis

  • 25 g kakao

  • 1 klype salt

  • 150 g mørk sjokolade

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C og kle et stekebrett med bakepapir.

  2. Rist nøttene i 5-10 minutter eller til de har fått litt farge. La de avkjøles litt, og legg deretter nøttene på et stekebrett og gni av skallet. 

  3. Hakk sjokoladen fint og smelt den i Titanium Chef Patissier easy warm bowl.

  4. Ha nøttene og oljen i en kjøkkenmaskin og kjør til en fin smulete masse.

  5. Tilsett sukker, kakao og salt i kjøkkenmaskinen. Kjør på høy hastighet til alt er blandet.

  6. Tilsett sjokoladen og kjør til en krem.

  7. Hvis du vil ha en løsere krem, tilsett mer olje og bland til ønsket konsistens.

  8. Fordel kremen i glass, og oppbevar den i kjøleskap.