)
Hasselnøttkrem med sjokolade
Du trenger
250 g hasselnøtter
3-4 ss nøytral olje
100 g melis
25 g kakao
1 klype salt
150 g mørk sjokolade
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 200 °C og kle et stekebrett med bakepapir.
Rist nøttene i 5-10 minutter eller til de har fått litt farge. La de avkjøles litt, og legg deretter nøttene på et stekebrett og gni av skallet.
Hakk sjokoladen fint og smelt den i Titanium Chef Patissier easy warm bowl.
Ha nøttene og oljen i en kjøkkenmaskin og kjør til en fin smulete masse.
Tilsett sukker, kakao og salt i kjøkkenmaskinen. Kjør på høy hastighet til alt er blandet.
Tilsett sjokoladen og kjør til en krem.
Hvis du vil ha en løsere krem, tilsett mer olje og bland til ønsket konsistens.
Fordel kremen i glass, og oppbevar den i kjøleskap.