Morotssoppa

Gulrotsuppe

4

porsjoner

med stekt flatbrød og tyrkisk yoghurt

Her er en enkel måte å starte familieturen med litt god mat. Barna spiser gjerne med hendene, så det å dyppe litt flatbrød i suppen vil være gøy.

Tips - Før du fyller termosen med suppe, hell oppi varmt vann i termosen og la det stå i par minutter. Slik blir termosen oppvarmet før suppen kommer oppi og vil dermed holde mye lenger på varmen. (Husk å helle UT vannet fra termosen før du fyller den med suppe, da).

Du trenger

  • 6 gulrøtter

  • 1 gul løk

  • 1 hvitløk

  • 0,5 ss salt

  • 1 ts gurkemeie

  • 1 ts sort pepper

  • Ca 3 dl melk

  • Ca 1 dl kremfløte

  • Smør å steke i

  • 1 ss tyrkisk yoghurt

  • 1 pkt fritterte flatbrød

Gjør dette FØR du går ut:

  1. Skrell og skjær gulrøtter + løk i grove biter.

  2. Slipp det i en kjele, som du fyller med vann. Tilsett rikelig med salt!

  3. Kok opp gulrøttene til de er myke. Hell ut nesten alt vannet og bland resten med en blender.

  4. Tilsett fløten, krydderne og deretter melken. Iblant kan det være nødvendig med litt mer vann for å gjøre massen litt løsere, men suppen skal fortsatt være relativt tykk! Smak, korriger eventuelt med litt salt og hell suppen over på en termos!

  5. Pakk med deg dype skåler til alle som skal spise.

Gjør dette når dere er vel ute i naturen:

  1. Ta frem de dype skålene og slipp oppi en sjenerøs skje med tyrkisk yoghurt.

  2. Hell suppen over det, ta ut de stekte flatbrødene og begynn å dyppe!