Morotskaka

Gulrotkake

12

stykker

Her er oppskriften på en saftig gulrotkake med mye kremet glasur, et godt mellommåltid å by på hele året. Gulrotkake kan fryses ned og holder seg i mange dager i kjøleskapet. Rivjernet er ypperlig når du vil rive andre grønnsaker til høstmiddagene, mye kan fryses ned og gjør det i porsjonspakker etter oppskriften så det er lett å ta frem og lage.

Du trenger

Kake

  • 4 egg

  • 4 dl sukker

  • 4½ dl hvetemel

  • 4 ts bakepulver

  • 3 ts kanel

  • 1½ ts kardemomme

  • 1 ts gurkemeie

  • 1 ts ingefær

  • ½ ts vaniljepulver

  • ½ ts salt

  • 2½ dl rapsolje

  • 350 g revne gulrøtter

  • Smør til formen

Glasur

  • 150 g smør

  • 600 g kremost

  • 5 dl melis

  • 1 ss lime

  • 1 ts vaniljepulver

Gjør det slik

Kake

  1. Forvarm ovnen til 150 °C. Kle en springform på 23 cm med bakepapir i bunnen og smør kantene innvendig med smør.

  2. Riv gulrøttene, grovt eller fint.

  3. Visp sammen egg og sukker.

  4. Bland alle tørre ingredienser og tilsett sammen med olje. Visp til en jevn masse.

  5. Tilsett gulrøtter og visp sammen.

  6. Hell røren i formen og stek i nedre del av ovnen i ca. 60 minutter eller til en tester kommer ut tørr.

  7. La kaken avkjøles i noen minutter. Åpne formen og velt kaken over på en rist, lukk formen igjen og la den avkjøle helt.

Glasur

  1. La smøret bli romtemperert.

  2. Visp smøret luftig og hvitt.

  3. Tilsett melis, vanilje og lime. Visp til en jevn masse.

  4. Tilsett kremosten og visp raskt sammen til en fast krem og hell i en sprøytepose.

  5. Del kaken i tre like store deler, og legg den første delen på en tallerken.

  6. Sprøyt eller smør på en fjerdedel av glasuren. Legg neste del på toppen og smør på et lag med frosting. Topp med den siste bunnen, og smør resten av glasuren rundt og på kaken.

  7. Hvis du vil sprøyte noe fint på toppen, kan du redusere mengden frosting i kaken og bruke den som pynt.

  8. Sett kaken i kjøleskapet for å stivne litt, gjerne over natten.