)
Gulrotbrød med kanel
1
Brød
Saftig og luftig brød med kanelkokte gulrøtter.
Ingredienser:
Kanelkokte gulrøtter:
150 g gulrot, ca. 2 stk
1 kanelstang (kan sløyfes)
Brød:
25 g gjær
3 dl vann
½ ss olivenolje
1 ss lys sirup
ca. 7 dl hvetemel
1 ts salt
Pensling:
1 ss varmt vann
½ ss sirup
Slik gjør du:
Skrell gulrøttene og del dem i mindre biter. Legg dem i en kasserolle sammen med kanelstangen.
Hell på vann til det dekker gulrøttene og kok opp. La småkoke under lokk til gulrøttene er myke.
Monter kMix med K-blander og sprutelokk.
Ta ut kanelstangen og sil av gulrøttene. Legg dem i bollen.
Tilsett vann, olje og sirup. Kjør til gulrøttene er most og alt er blandet.
Smuldre i gjæren og tilsett halvparten av melet. Bland godt.
Bytt til eltekrok og tilsett resten av melet og salt. Kjør deigen på høy hastighet i 10 minutter eller til deigen slipper bollekanten.
La heve under kjøkkenhåndkle i 45 minutter.
Kle en brødform på 1½ liter med bakepapir.
Ha deigen i formen. Bruk en fuktet slikkepott til å jevne til overflaten.
La heve under kjøkkenhåndkle i 30 minutter.
Sett ovnen på 185 grader og plasser en rist i nederste del av ovnen.
Stek brødet i ca. 30 minutter eller til det får farge og høres hult ut når du banker på det.
Bland varmt vann og sirup.
Ta ut brødet, pensle med sirupsvann og la avkjøle i en halv time før du skjærer i det.
Server med pisket kardemommesmør.
Pisket kardemommesmør med lønnesirup
Ingredienser:
250 g smør
½ dl lønnesirup
½–1 ts nymalt kardemomme
1 ts salt
Slik gjør du:
Monter kMix med visp og sprutelokk.
Smelt 50 g av smøret og hell det i bollen.
Tilsett sirup, kardemomme og salt, og bland.
Skjær resten av smøret i mindre biter. Tilsett litt om gangen og visp til det er luftig.
Smak til og tilsett mer salt eller kardemomme ved behov.
Legg smøret i en skål, strø over litt kardemomme og server romtemperert.
)
)