
Grillet soppesmørbrød med rødgul trompetsopp
2
smørbrød
Soppen stekes med smør og fløte på en stekehelle. For å tilberede brødskiven bruker hun et toastjern som kan legges rett i den åpne ilden. Alternativt kan brødskiven stekes direkte på stekehellen.
Du trenger
4 stk ristet brød
Smør
50 g ost
50 g mild ost
150 g fersk rødgul trompetsopp
1 liten gul løk
2 dl kremfløte
Salt
Nymalt svart og hvit pepper
Fersk persille
Sånn gjør du
Finhakk den gule løken, varm opp muurikkan og hell på olje.
Legg i soppen og løken, en klikk smør, salte og pepre. Stek til soppen og løken har blitt myke og fått en gylden farge.
Hell på med fløte og la det putre i noen minutter. Ta av fra varmen.
Smør inn utsiden av det ristede brødet, ha på osten og ha soppfyllingen på smørbrødet.
Ha på litt ekstra ost og legg et brød til på som lokk, med smøret på utsiden så smørbrødet blir crispy.
Stek smørbrødet i et toastjern til den har fått en fin farge.
Legg gjerne opp på en tallerken, del opp smørbrødet og ha på litt ekstra ost. Topp med fersk persille.