)
Grillede sjøkreps med ramsløksmør
Imponer gjestene dine med grillede sjøkreps servert med aromatisk ramsløksmør. Drypp over litt grillet sitron og server med godt brød som suger til seg hver dråpe av den deilige skysausen og smøret.
Du trenger
10 sjøkreps
15 blader ramsløk
120 g smør, romtemperert
0,5 ts flaksalt
2 ts revet sitronskall
1 ts sitronsaft
Slik lager du den
Ta smøret ut i god tid så det blir mykt. Alternativt kan du varme det lett i mikrobølgeovnen, men pass på at det ikke smelter.
Skyll og finhakk ramsløken.
Ha den i en bolle sammen med smøret.
Skyll sitronen, riv skallet og press ut litt saft.
Bland ramsløk, sitronskall, sitronsaft og salt med det myke smøret. Smak til med mer salt om nødvendig.
Legg smøret på plastfolie eller bakepapir.
Form det til en rull, ca. 3,5 cm i diameter, og vri endene sammen.
Sett smøret i kjøleskapet i minst 30 minutter, men gjerne noen timer, slik at ramsløkens smak får sette seg ordentlig.
Pensle ramsløksmøret på de delte sjøkrepsene før grilling.
Grill i 5–7 minutter, avhengig av størrelsen på sjøkrepsene.