)
Gresskarpai
8
biter
En vakker pai med smak av kardemomme, butternutgresskar og kanel, toppet med pisket krem og melis.
Du trenger
Paibunn:
130 g smør
3 dl hvetemel
½ ss sukker
1 ts malt kardemomme
Smør til formen
Fyll:
300 g gresskarpuré (ca. ½ flaskegresskar)
2 egg
1½ dl brunt sukker
½ dl lønnesirup
2 ss hvetemel
1 ts kanel
½ ts malt ingefær
½ ts salt
Topping:
2 dl kremfløte
2 ss melis
En klype bakepulver
½ ss melis
Slik gjør du
Gresskarpuré:
Forvarm ovnen til 220 °C. Kle et stekebrett med bakepapir.
Del gresskaret på langs, ta ut frøene, og legg halvdelene på brettet med snittflaten opp.
Bak i ovnen til gresskaret er mykt, ca. 40 minutter.
La gresskaret avkjøles noe og ta deretter ut innmaten. Miks det til en jevn puré.
Paibunn:
Forvarm ovnen til 200 °C.
Smør paiformen med mykt smør.
Del kaldt smør i mindre biter og legg det i en kjøkkenmaskin.
Tilsett mel, sukker og kardemomme, og kjør til det blir en grovt smuldret deig.
Klem deigen sammen og trykk den jevnt ut i paiformen.
Fyll:
Visp sammen egg, gresskar, melk, brunt sukker, lønnesirup og salt.
Hell fyllet i paibunnen og stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter, eller til fyllet har stivnet.
La paien avkjøles helt, og gjerne hvile i kjøleskapet over natten.
Topping:
Visp kremfløte, melis og bakepulver sammen. Sprøyt eller smør krem på paien. Dryss eventuelt over med melis.