Pumpapaj

Gresskarpai

8

biter

En vakker pai med smak av kardemomme, butternutgresskar og kanel, toppet med pisket krem og melis.

Du trenger

Paibunn:

  • 130 g smør

  • 3 dl hvetemel

  • ½ ss sukker

  • 1 ts malt kardemomme

  • Smør til formen

Fyll:

  • 300 g gresskarpuré (ca. ½ flaskegresskar)

  • 2 egg

  • 1½ dl brunt sukker

  • ½ dl lønnesirup

  • 2 ss hvetemel

  • 1 ts kanel

  • ½ ts malt ingefær

  • ½ ts salt

Topping:

  • 2 dl kremfløte

  • 2 ss melis

  • En klype bakepulver

  • ½ ss melis

Slik gjør du

Gresskarpuré:

  1. Forvarm ovnen til 220 °C. Kle et stekebrett med bakepapir.

  2. Del gresskaret på langs, ta ut frøene, og legg halvdelene på brettet med snittflaten opp.

  3. Bak i ovnen til gresskaret er mykt, ca. 40 minutter.

  4. La gresskaret avkjøles noe og ta deretter ut innmaten. Miks det til en jevn puré.

Paibunn:

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.

  2. Smør paiformen med mykt smør.

  3. Del kaldt smør i mindre biter og legg det i en kjøkkenmaskin.

  4. Tilsett mel, sukker og kardemomme, og kjør til det blir en grovt smuldret deig.

  5. Klem deigen sammen og trykk den jevnt ut i paiformen.

Fyll:

  1. Visp sammen egg, gresskar, melk, brunt sukker, lønnesirup og salt.

  2. Hell fyllet i paibunnen og stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter, eller til fyllet har stivnet.

  3. La paien avkjøles helt, og gjerne hvile i kjøleskapet over natten.

Topping:

  1. Visp kremfløte, melis og bakepulver sammen. Sprøyt eller smør krem på paien. Dryss eventuelt over med melis.