Pumpabröd

Gresskarbrød

8

stk.

Disse herlig søte små brødene både inneholder og ser ut som gresskar! Et morsomt innslag på høstens middager.

Du trenger

  • 400 g gresskarpuré (ca. ½ flaskegresskar)

  • 3 dl vann

  • 50 g gjær

  • 10 dl hvetemel

  • 1 ss sukker

  • 1 ss salt

  • Stekesnøre

  • 8 kanelstenger (til topping)

  • 2 ss lønnesirup (til topping)

Slik gjør du

Gresskarpuré:

  1. Forvarm ovnen til 220 °C. Kle et stekebrett med bakepapir.

  2. Del gresskaret på langs, ta ut frøene og legg halvdelene på brettet med snittflaten opp.

  3. Bak i ovnen til gresskaret er mykt, ca. 30 minutter. La ovnen være på eller i det minste lukket til du skal steke brødet.

  4. La gresskaret avkjøles noe og ta deretter ut innmaten. Miks til en jevn puré.

Brød:

  1. Løs opp gjæren i vann.

  2. Tilsett gresskarpuré, sukker, salt og det meste av melet.

  3. Elt sammen til en fast deig.

  4. La deigen heve tildekket i 45 minutter.

  5. Ta opp deigen på et melet bakebord, del den i åtte like store deler og form til boller.

  6. Kle et stekebrett med bakepapir.

  7. Legg fire snorer/brød slik at de danner en sirkel med åtte «kakebiter». Legg et brød på krysset i midten, ta opp alle snorene og knyt dem sammen løst. Gjør det samme med alle brødene.

  8. Hev tildekket i 45 minutter.

  9. Forvarm ovnen til 250 grader og stek brødene ett trinn under midten i ca. 10 minutter eller til brødene har fått farge.

  10. Bland lønnesirup med 1 dl varmt vann og pensle brødene.

  11. Løsne forsiktig alle snorene og trykk en kanelstang ned i midten av hvert brød. La dem avkjøles på en bakerist.