)
Gresskarbrød
8
stk.
Disse herlig søte små brødene både inneholder og ser ut som gresskar! Et morsomt innslag på høstens middager.
Du trenger
400 g gresskarpuré (ca. ½ flaskegresskar)
3 dl vann
50 g gjær
10 dl hvetemel
1 ss sukker
1 ss salt
Stekesnøre
8 kanelstenger (til topping)
2 ss lønnesirup (til topping)
Slik gjør du
Gresskarpuré:
Forvarm ovnen til 220 °C. Kle et stekebrett med bakepapir.
Del gresskaret på langs, ta ut frøene og legg halvdelene på brettet med snittflaten opp.
Bak i ovnen til gresskaret er mykt, ca. 30 minutter. La ovnen være på eller i det minste lukket til du skal steke brødet.
La gresskaret avkjøles noe og ta deretter ut innmaten. Miks til en jevn puré.
Brød:
Løs opp gjæren i vann.
Tilsett gresskarpuré, sukker, salt og det meste av melet.
Elt sammen til en fast deig.
La deigen heve tildekket i 45 minutter.
Ta opp deigen på et melet bakebord, del den i åtte like store deler og form til boller.
Kle et stekebrett med bakepapir.
Legg fire snorer/brød slik at de danner en sirkel med åtte «kakebiter». Legg et brød på krysset i midten, ta opp alle snorene og knyt dem sammen løst. Gjør det samme med alle brødene.
Hev tildekket i 45 minutter.
Forvarm ovnen til 250 grader og stek brødene ett trinn under midten i ca. 10 minutter eller til brødene har fått farge.
Bland lønnesirup med 1 dl varmt vann og pensle brødene.
Løsne forsiktig alle snorene og trykk en kanelstang ned i midten av hvert brød. La dem avkjøles på en bakerist.